Ploegleider Steven de Jongh: “Alleen Bauke kan op zo’n manier winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 juli 2021 om 18:35

Ploegleider Steven de Jongh: “Alleen Bauke kan op zo’n manier winnen”

Ploegleider Steven de Jongh zag vanuit de volgwagen hoe Bauke Mollema er in Quillan met de zege vandoor ging. Na afloop vertelt de Nederlander tegenover de NOS trots te zijn op zijn renner. “Alleen Bauke kan op zo’n manier winnen. Dat is echt super.”

“De manier waarop hij het doet is het mooiste. Hij gaat heel vroeg en op het bochtige gedeelte was hij daarna snel uit zicht. Dan komt hij in zijn ritme, zo met zijn schouders van links naar rechts. En dan blijft hij maar uitlopen. Op de klim hebben ze nog iets teruggepakt, maar dat is ook heel normaal na zo’n inspanning. Zijn voorsprong kwam echter nooit onder de minuut, dus de ritzege kwam ook nooit in gevaar. Dat is heel netjes”, gaat hij verder.

Als ploegleider kon de De Jong aan Mollema meegeven dat het beste er wel af was bij de mannen achter hem. “Toen wij passeerden, toen waren de bekkies toch al redelijk bleek. Dat kon ik aan hem vertellen. Ze draaiden nog wel rond, maar de overtuiging spatte er niet meer vanaf. In deze periode van de Tour gaat het om de benen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.