Ploegleider UAE Emirates over 2020: “Ten minste dertig overwinningen”
Peiper vindt dat de Tour misschien te vroeg komt voor Pogačar - foto: Cor Vos
zondag 24 november 2019 om 10:07

Ploegleider UAE Emirates over 2020: “Ten minste dertig overwinningen”

Allan Peiper zit vol ambitie. De ploegleider van UAE Emirates wil het aantal zeges van afgelopen seizoen (29) komend jaar graag overtreffen. In gesprek met Cyclingnews zegt hij dat dat het minimale is wat we van zijn ploeg mogen verwachten, al hoopt hij stiekem de veertig overwinningen aan te tikken.

De Australiër vindt dat zijn ploeg komend jaar sterker voor de dag komt: “Zeker wat betreft de ondersteuning van Pogačar en Aru. We zijn echt een sterke ploeg in etappekoersen, maar tegelijkertijd hebben we ook fantastisch jong talent opgepikt.”

“Met de ploeg die we hebben moeten we volgend seizoen ten minste dertig overwinningen kunnen boeken. Iemand als Fernando Gaviria is in het verleden in zijn eentje al eens dichtbij de twintig zeges geweest. Dus als het meezit… Jasper Philipsen had 33 top tien-klasseringen in 65 wedstrijddagen. Hij won een keer, maar als je dat vertaalt naar een tweede seizoen kan hij wellicht tussen de vijf en tien koersen winnen.  Ik vind dat we komend jaar minimaal dertig keer moeten winnen, maar we kunnen voor de veertig gaan.”

“Tour komt misschien te vroeg voor Pogačar”
Natuurlijk wordt Peiper door het Britse medium ook aan de tand gevoeld over Tadej Pogačar. Want welke wedstrijden staan komend jaar op zijn programma? Hoewel het Sloveense goudhaantje een geweldig jaar achter de rug heeft wil Peiper hem nog niet te veel druk opleggen: “Gebaseerd op zijn uitslagen dit seizoen zou je kunnen zeggen dat hij onze man wordt in grote rondes, maar hij is nog heel jong. Dus om nu al alle druk op zijn schouders te leggen…”

De 59-jarige noemt Fabio Aru als mede-kopman voor de drieweekse rittenkoersen. “Hij zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, daar wordt hij immers voor betaald. Hij heeft een aantal ongelukkige seizoenen gehad, met name het afgelopen seizoen, maar Pogačar en hij zijn onze belangrijkste pionnen voor het klassement. Aru vanwege zijn historie en Pogačar omdat hij nu al runs op het scorebord krijgt.”

Er is nog niet besloten wie in welke grote ronde als kopman wordt uitgespeeld. “Het zou kunnen dat Pogačar de Tour gaat doen en Aru de Giro. Maar ondanks het feit dat Pogačar al drie etappes in de Vuelta heeft gewonnen en er derde werd in het eindklassement komt de Tour de France misschien nog wat vroeg voor hem. Wellicht heeft hij een langzamere aanloop nodig, maar dat zal de komende weken duidelijk worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.