Ploegleiding Cofidis verwacht beter van Nacer Bouhanni in 2019

dinsdag 13 november 2018 om 13:19
Ploegleiding Cofidis verwacht beter van Nacer Bouhanni in 2019

Bouhanni wint Vueltarit. foto: Unipublic

Nacer Bouhanni stond dit jaar onder hoge druk. Zijn ploeg Cofidis hield hem zelfs uit de Tour de France omdat hij in de maanden ervoor nauwelijks gepresteerd had. Ploegbaas Cédric Vasseur houdt desondanks vertrouwen in de 28-jarige sprinter.

“We willen dat Nacer volgend jaar een beter seizoen heeft dan in 2018”, zegt Vasseur tegen Cyclingnews. Toch vindt de ploegbaas het seizoen van Bouhanni niet mislukt. De voormalig bokser wist zes koersen te winnen, waaronder een etappe in de Vuelta a España. “Hij had iets meer tijd nodig dan verwacht om aan de nieuwe teamstrategie te wennen”, gebruikt de ploegleider van Cofidis als argument.

“Voor volgend seizoen hebben we aangegeven dat er minder druk op zijn schouders komt. Hij heeft nu geleerd hoe een kopman zich moet gedragen. Het gaat er namelijk niet om wie het dikste salaris heeft. Als je een goede kopman wil zijn, moet je veel meer geven”, is Vasseur van mening.

Het contract van Bouhanni loopt nog tot en met 2019. Een contractverlenging is ondanks alles mogelijk. Vasseur: “Als alles goed gaat, zullen we interesse in hem houden. Als hij volgend jaar twintig koersen wint, is het belangrijk voor ons om hem in de ploeg te houden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.