Ploegmaat van Stuyven en Theuns aan de kant met gebroken heupkom

vrijdag 7 februari 2020 om 20:41
Ploegmaat van Stuyven en Theuns aan de kant met gebroken heupkom

foto: Cor Vos

Matteo Moschetti staat mogelijk voor langere tijd aan de kant. Bij een valpartij in de Ster van Bessèges vrijdag liep de Italiaan namelijk een breuk in de heupkom op. Dit seizoen had hij al goede vorm getoond met twee overwinningen in de Mallorca Challenge.

Moschetti had zijn seizoensstart niet gemist. Eerst versloeg hij in de Trofeo Ses Salines-Felanitx op de licht oplopende aankomst Pascal Ackermann en Jon Aberasturi, waarmee hij een lastig eerste jaar bij Trek-Segafredo wegspoelde. “Ik heb namelijk een lastig jaar achter de rug met twee valpartijen. Ik wilde mezelf echt bewijzen als iemand die koersen kan winnen.” En drie dagen later was het opnieuw raak in de Trofeo Palma.

Vervolgens reisde hij af naar de Ster van Bessèges, waar hij na twee dagen op de 21e plaats stond. Terwijl hij hoopte te hebben afgerekend met de pechduivel, was het nu opnieuw mis. In de derde etappe was Moschetti betrokken bij een zware valpartij, die een vroegtijdig einde van de Franse ronde betekende. Na afloop bleek de Italiaan een breuk in de heupkom van zijn rechterdijbeen te hebben opgelopen.

Het is nog niet bekend hoelang hij aan de kant staat. (20.16 uur)


Update – 20.41

Moschetti’s ploeg Trek-Segafredo is in een persbericht vrijdagavond uitgebreider ingegaan op de situatie. Op ongeveer vijftien kilometer van de finish was de Italiaan bij een valpartij betrokken. Daarop werd hij meteen naar het ziekenhuis Alès-Cévenne vervoerd, waar de breuk aan de heupkom en een ontwrichting van het rechterdijbeen werden vastgesteld. In de hele periode na de crash is hij nooit het bewustzijn verloren, meldt de ploeg.

Moschetti is vervolgens onder narcose aan zijn blessure behandeld. “Verdere controles hebben andere breuken of verwondingen aan andere delen van het lichaam uitgesloten. Zaterdag ondergaat hij een nieuwe CT-scan om te bepalen of een operatie nodig is”, zei ploegarts Gaetano Daniele, die met Moschetti meeging naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoelang hij aan de kant staat.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.