Ploegmaats Declercq en Lampaert: “Zo blij voor Styby”
©Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 09:17

Ploegmaats Declercq en Lampaert: “Zo blij voor Styby”

Werkpaard Tim Declercq en medekopman Yves Lampaert waren gisteren super blij met de overwinning van Zdenek Stybar “Ik hoorde het in mijn oortjes op vijf kilometer van de finish. Dan vergeet je even de pijn in de benen”, lacht Declercq.

Tim Declercq is bij Deceuninck-Quick-Step de man voor de eerste koershelft. Ook gisteren moest Declercq vol aan de bak in de achtervolging op de vroege vluchters. “Het was lange tijd pokeren tussen de teams”, vertelt de West-Vlaming. “Wie zou de achtervolging op de vier vluchters op gang brengen? Want je weet, wie er eerst aan begint, mag dat doen tot ze gegrepen zijn.”

Pokeren
Dus duurde het best lang voor een beslissing viel, tot… “De voorsprong van het kwartet problematisch aan het worden was. Dan zijn wij toch beginnen rijden. En ik kreeg wel wat hulp van CCC, maar om dat gat met z’n tweeën te dichten, dat deed toch pijn, ja. En toen ik in de aanloop naar de Haaghoek iets té lang op kop ben blijven rijden, werd ik op de kasseien zelf helemaal uit positie gefietst. Gelukkig kon ik nog een keer terugkeren om de ploegmaats af te zetten aan de voet van de Wolvenberg. Vanaf dan was het aan hen.”

Dat Stybar het afmaakte, deed Declercq gemeend plezier. “Zalig. Ik was op vijf kilometer van de finish toen ik het via de oortjes binnenkreeg. Dan vergeet je toch de pijn. We hadden in de Algarve al gezien dat Styby in de goede flow zit. Ik denk dat hij in vergelijking met vroeger over wat meer frisheid beschikt, door dat tikkeltje minder te trainen. En hij won zondag al de slotrit van de Ronde van de Algarve. Een zege werkt altijd verlossend.”

Lampaert: “Na val Benoot was het over voor mij”
Yves Lampaert was samen met Stybar, Gilbert en Jungels een van de vooruitgeschoven renners bij Deceuninck-Quick-Step. Zelf sprintte hij nog naar een mooie toptienplaats, maar zijn eerste bekommernis eenmaal hij over de streep reed was niet zijn resultaat. “En? Wint Styby? Ja? Wowww. Super! Daarmee is de vloek van Quick-Step in de Omloop  (het was 14 jaar geleden dat Lefevere nog eens mocht juichen in de Omloop Het Nieuwsblad, red) verbroken”, lachte de Belgische kampioen.”

Lampaert was ook tevreden van zijn eigen prestatie. “De benen waren oké. En het zat goed met zowel Zdenek als ikzelf in de kopgroep. Tot Tiesj Benoot jammer genoeg ongelukkig ten val kwam en ook ik werd opgehouden. De koers was meteen voorbij. Maar laten we vooral blij zijn voor de ploeg. We hebben getoond dat we ook dit voorjaar de koers kunnen domineren.” Lampaert start ook vandaag in Kuurne. Declercq mag vandaag op adem te komen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.