Ploegmanager Myngheer: “Dit raakt de hele ploeg”
Foto: Sirotti
dinsdag 29 maart 2016 om 15:35

Ploegmanager Myngheer: “Dit raakt de hele ploeg”

Het overlijden van Daan Myngheer is bij zijn ploeg Roubaix Lille Métropole hard aangekomen. “We zijn enorm aangedaan door dit verlies”, aldus ploegmanager Daniel Verbrackel tegenover Belga. “Dit raakt de hele ploeg.”

Verbrackel was erbij toen zijn renner onwel werd tijdens het Critérium International. “Het is een beetje onwerkelijk wat Daan is overkomen. Sinds zaterdag is niets meer hetzelfde. We wisten dat Daan er erg aan toe was, gisteravond kwam dan het nieuws over zijn overlijden. Ongelooflijk. Daan koerste weliswaar nog maar vijf maanden voor ons team, het leek alsof hij er al veel langer bij hoorde. Hij was een jongen die zich heel snel aanpaste, heel goed in de ploeg lag en hij vormde ook een goed team met de drie andere Belgen: Dieter Bouvry, Maxime Vantomme en Louis Verhelst.”

“Echt een vrolijke jongen, dankbaar ook”, vervolgt Verbrackel. “Het typeert hem dat hij zijn organen doneert om ander levens te redden. Hij zou dat zo ook gewild hebben. Dit verliest treft ons hard. Je moet weten, zo’n kleine ploeg als de onze, daar leef je dicht bij elkaar, zoals een familie. Daan was een jongen die heel graag koerste, hij hield enorm van de sport. We zullen hem missen.”

De ploeg zou deze week normaal van start gaan in de Route Adélie de Vitré (1 april) en Paris-Camembert (3 april), maar dat gaat waarschijnlijk niet door. “De eindbeslissing ligt bij de renners. Ons hoofd staat nu niet echt bij de koers, maar een beslissing nemen we in de loop van de dag, al denk ik eerder dat we niet zullen starten.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2016 17:31
Dit lijkt sprekend op het bericht van gister met de ploegleider van Wanty. Ongelofelijk triest paasweekend voor het (Belgische)wielrennen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.