Plugge: “Groei populariteit LottoNL-Jumbo gaat door alle plafonds heen”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 25 juli 2015 om 09:38

Plugge: “Groei populariteit LottoNL-Jumbo gaat door alle plafonds heen”

Ploegbaas Richard Plugge van LottoNL-Jumbo is blij met de publiciteit die zijn team genereert tijdens de Tour de France. “De groei in populariteit die we als team doormaken, gaat door alle plafonds heen”, stelt hij tegenover NU.nl. “Daar ben ik van overtuigd.”

“Ik wist dat we heel Nederland achter ons zouden krijgen als we het goed zouden doen”, vervolgt Plugge. “Aangezien Robert Gesink een heel goed niveau haalt, gebeurt er wat ik had verwacht. Door de droomstart die we in Utrecht hadden met drie man bij de beste elf in de tijdrit, is het eigenlijk logisch dat het zo gaat. We halen alle voorpagina’s, het is helemaal geweldig.”

Gesink staat met nog één bergetappe te gaan zesde in de algemene rangschikking. Zijn ploeg is, samen met Europcar, het enige team dat nog compleet is. “Maar als we zien in welke staat sommige renners zijn, presteren we heel goed”, oordeelt de ploegbaas. “Iedereen kan zijn werk doen en het is ook niet zo dat ze per se de koers moeten uitrijden.”

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2015 09:44
Lijkt wel een topploeg zoals je Kruijswijk en Gesink in de grote rondes met de grote mannen de cols ziet bedwingen!
25 juli 2015 09:44
goed om te lezen, bied perspectief voor een langere sponsoring.. maar die opmerking dat iedereen zijn werk kan doen.. daar zullen LtD en WK toch wel anders over denken :P
25 juli 2015 09:47
Hmm en dat terwijl ze volgens sommigen met Jos van Emden, Tom Leezer en Paul Martens anoniem in de kopgroep meer publiciteit zouden kunnen halen dan met Gesink en zijn zesde plaats....
25 juli 2015 09:47
Waarom, LtD reed gisteren gewoon even op kop. Werk gedaan dus.
25 juli 2015 09:48
Ik hoop wel echt dat Kelderman en Ten Dam de Vuelta gaan rijden.
25 juli 2015 09:49
kelderman niet en ten dam wel
25 juli 2015 09:53
Quote:
Sephiroth - 25 juli 2015 om 09:44
goed om te lezen, bied perspectief voor een langere sponsoring

Daarvoor zouden deze uitspraken toch vooral uit de mond van Arno de Jong en mijnheer Jumbo moeten komen. Die eerste is al een aantal keer opgedoken bij de ploeg in de Tour en dat is goed. Maar dat gold natuurlijk in het eerste jaar ook voor mijnheer Belkin.
25 juli 2015 09:53
Kruijswijk en Gesink rijden de laatste dagen veel in beeld. Goed voor de sponsor en de ploeg. Ze rijden niet alleen mee, maar nemen ook initiatief. En dat terwijl het een relatief kleine ploeg is in het WT-gebeuren.
25 juli 2015 10:05
Weet iemand hoe het met Kelderman is?? Alles op vandaag?? Of komt die niet vooruit??
25 juli 2015 10:05
Heeft het in zijn bol.""door alle plafonds?"" Verwachtingen waren denk ik in Utrecht anders. 2 kopmannen en 2 knechten met top 20 potentie. Waar staan we nu; 1 man bij de top 10. Daarnaast ook nog geen geweldig voorjaar. Maar goed als je het hard roep ga je er zelf en misschien anderen ook nog in geloven.
25 juli 2015 10:06
Wat trouwens echt helpt is de outfit! Je kan ze altijd en overal herkennen, ideaal voor publiciteit. Veel beter dan de outfit van Giant bijvoorbeeld, die vallen echt weg in het peloton.
25 juli 2015 10:08
@LL
Bij het artikel hoorde ook nog het onderstaand stuk.

Lotto gaf vooraf aan dat er aanvallend gereden moest worden. Dat doen zijn renners volgens Plugge, maar hij had het graag vaker willen zien. "We zijn best wel tevreden, zeker aangezien Wilco Kelderman en Laurens ten Dam niet helemaal honderd procent zijn. Dat zijn cruciale mannen in deze fase, want eigenlijk willen we nog aanvallender rijden."

Vanmarcke, Kelderman en Kruijswijk (2x) hebben in de ontsnapping gezeten.
25 juli 2015 10:09
@LL Als ik de tour kijk ben ik steeds benieuwd waar gesink zit, hoe gaat het?Gaat hij winnen of verliezen? Die 6e plaats is publicitair zeer aantrekkelijk want volgens mij is het grote publiek net als ik daar mee bezig .Maar sorry Martens of vanmarcke is leuk in een kopgroep voor de publiciteit zolang de kopgroep bestaat. De wederopstanding van Gesink als AK renner is publiciteit waar ze het hele jaar me door kunnnen.
25 juli 2015 10:15
@ bizziecycle

Sarcasme hè

@ TeamNL

Ja goed hè, een stuk waar ook de verklaring in staat. Jammer dat ze niet 100% zijn want we hadden graag aanvallender gereden. Jij leest het natuurlijk weer anders en gaat hier weer 1000 keer hetzelfde zeggen, ookal raakt het kant noch wal. Dat weten we nu wel, dat jij ze graag in kopgroepen ziet en dat je denkt dat dat meer publiciteit oplevert en dat iedereen een 6e plek in het algemeen klassement vergeet en dat dat totaal niet waar is. Oh nee dat laatste heb je juist nog niet door.
25 juli 2015 10:18
OK LL het is nog vroeg.
25 juli 2015 10:25
@LL
Met het verkeerde been uit bed gestapt?

Net of de Gendt, Hansen, Pinot, Matthews, Péraud wel 100 % zijn.

Edit: Ze hadden nog meer aan populairiteit kunnen winnen als ze in de eerste groep zaten naar Neeltje Jans want wij zijn goed in waaiers rijden ;-)
25 juli 2015 10:26
gister tijdens een training op de Brienenoord zag ik een Lotto-Jumbo outfit van andere richting de brug bedwingen...

Wilde eigenlijk "he rahimns" roepen... wie anders kan het zijn?
25 juli 2015 10:30
Outfit moeten ze niet meer veranderen inderdaad! Verder snap ik wel dat Plugge dit zegt. Met Bau en Lau kwam NL uit een soort winterslaap, toen was de heisa eromheen groter in mijn beleving. Hielp ook dat ze nog lang op podium stonden (niet terecht maar toch).
Dit jaar is het wat anders, we raken snel verwend :)
Toch denk ik dat Plugge zijn zegeningen mag tellen na dramatisch voorseizoen door pech en minder kwaliteit. Heel wielerminnend Nederland (en Belgie!!!) heeft Gesink in hun hart gesloten, deze truitjes zijn lekker herkenbaar en fris, net zo fris als de kopman die er gewoon fantastisch voor staat.
25 juli 2015 10:32
Quote van TeamNL:
Met het verkeerde been uit bed gestapt?

Niet nodig.

Quote van TeamNL:
Net of de Gendt, Hansen, Pinot, Matthews, Péraud wel 100 % zijn

Die hebben geen 6e plek te verdedigen. En zou je werkelijk gelukkig worden van de kansloze aanwezigheid in ontsnappingen van het merendeel van de namen die je noemt?

Quote van TeamNL:
Ze hadden nog meer aan populairiteit kunnen winnen als ze in de eerste groep zaten naar Neeltje Jans want wij zijn goed in waaiers rijden

Dat zaten ze. Waar wil je nu precies naar toe?
25 juli 2015 10:33
Net of iemand over twee jaar nog weet dat Matthews, Peraud, de Gendt en Hansen hier mee deden. Of voorop reden. Pinot valt alleen maar aan omdat zijn echte doel niet gelukt is, zelfde geldt voor Rodriguez, Bardet, Fuglsang, en Talansky. Dat van Matthews is nu knap, en onthoudt niemand. De publiciteit voor hem heeft zelfs maar twee dagen geduurd.

Stef Clement zit in kopgroepjes, nooit een interview mee. Met Bauke en Robert elke dag. Rara hoe kan dat?

Maar ik merk het al. Ik word weer in deze zelfde nutteloze discussie, die helemaal geen discussie hoort te zijn, getrokken. Snel topic afsluiten en mezelf in bescherming nemen :).
25 juli 2015 10:40
Tja, als twee van je mannen die in de bergen wat kunnen lelijk vallen in de eerste week denk ik niet dat ze het hier slecht doen met Kruijswijk en Gesink...
25 juli 2015 10:40
LyndaLid, het heeft (naast goede prestaties) ook te maken met de karakters. Typen als ten Dam en Tankink symboliseren de pijn en het afzien, maar ook het relativeren en met humor wegzetten. Prettige kerels om naar te luisteren in interviews (en de herrezen Gesink zeker ook).
25 juli 2015 10:41
Het droomplan van Delahaye blijkt dan toch te werken.

De ploeg heeft het in de geest van de sponsor aangepakt, alle ballen op de Tour en gaan voor een score. Dat is gelukt. Uiteindelijk levert het ze veel meer op dan een goed voorjaar daar ben ik van overtuigd.
25 juli 2015 10:43
is ook wel goed om ten dam als kopman in vuelta de doen dan kunnen we kijken welke van de vier de beste klasssementsman is van lotto jumbo
25 juli 2015 10:44
Hopelijk krijgen ze dan ook meer sponsorgeld om 1 a 2 versterkingen te halen voor de klassiekers. Ik vind het iets teveel hosanna allemaal. Gesink doet het fantastisch met een 6e plek maar op de overwinning van Moreno Hofland na hebben ze dit jaar nog geen platte prijs gewonnen. Als je vervolgens Laurens ten Dam als kopman naar de vuelta stuurt wat een fantastische renner is maar niet iemand is die overwinningen haalt dan is de oogst vrij karig aam het einde van het seizoen. Als je volgend jaar met dezelfde ploeg rijdt dan zul je ook de overwinningen niet aan elkaar rijgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.