Plugge: “We gaan er alles aan doen om Kruijswijk te behouden”
foto: Sirotti
vrijdag 27 mei 2016 om 13:08

Plugge: “We gaan er alles aan doen om Kruijswijk te behouden”

Teammanager Richard Plugge bevestigt tegenover de NOS dat hij met Lotto en Jumbo de laatste contractdetails bespreekt. Zijn volgende kopzorg is de aflopende verbintenis van Steven Kruijswijk, die hij logischerwijs graag wil verlengen. “Dat hebben we in de winter al aangegeven”, zegt Plugge.

Besprekingen starten na de Giro
“In december hebben we een eerste gesprek gevoerd met zijn manager”, gaat de voormalig journalist verder. “Die vertelde ons dat Steven wilde wachten tot na de Giro d’Italia en dat was voor ons eerst prima.” Wat niemand toen nog wist, is dat Kruijswijk nu aan de leiding zou staan in de Giro en hem mogelijk zelf gaat winnen. Dat versterkt de onderhandelingspositie van De Kleerhanger. “We gaan er alles aan doen om hem te behouden, kijken of we het voor elkaar kunnen boksen. Wij willen heel graag met hem door, dat hebben we dus ook al in december laten weten. Ik hoop dat we eruit komen. We zien wel waar dat spel eindigt.”

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 13:13
tja... er zal toch wel wat budget moeten bijkomen om Kruijswijk te kunnen behouden. zo niet zal er van een behoorlijk aantal renners afscheid moeten worden genomen om Kruissie te kunnen betalen en dan zit je met een topper en een uitgeklede selectie die hem nauwelijks kan ondersteunen.
zo zou je Vanmarcke kunnen laten gaan, maar ik zou het o zo jammer vinden als TLJ geen enkele ambitie meer zou hebben in de kasseiklassiekers.
27 mei 2016 13:14
Stevie gaat cashen........maar niet bij TLJ.........denk ik.........
27 mei 2016 13:14
Jumbo moet nog even wat extra geld inleggen dan
27 mei 2016 13:14
Zal hetzelfde idee worden als vorig jaar met Dumoulin. Ploeggenoten die hem in de bergen kunnen ondersteunen.
27 mei 2016 13:15
Steven had vast zelf ook wel het gevoel dat hij goed zou presteren in deze giro. Zou leuk zijn als hij toch trouw blijft aan lotto-jumbo.
27 mei 2016 13:15
@Gesink4President..
Je bedoelt de Lotto ?
27 mei 2016 13:16
@ 8.6 dat hangt van meerdere factoren af. Of hij zich door de ploeg gesteund voelt in zijn ambities bijvoorbeeld. Geld is niet alles voor een slimme renner.
27 mei 2016 13:16
Ja dit kan natuurlijk wel een lastig verhaal gaan worden. Kijk een miljoen kan TLJ hem nooit betalen dus als het over geld gaat dan gaat het onmogelijk worden. Dan gaat het ook om sentiment en ambities. Nu kan juist ook een Giro overwinning in het voordeel zijn van TLJ. Zou hij 3e of 4e worden en het gevoel hebben dat hij had kunnen winnen met betere ondersteuning zou hij misschien eerder geneigd zijn naar een andere ploeg te willen, als hij nu de Giro wint dan is die behoefte al minder groot. Alles zal afhangen van zijn eisen en eventuele aanbiedingen van andere ploegen.
27 mei 2016 13:17
Het zou mooi zijn als Kruijswijk volgend jaar vol inzet op de Tour, met Gesink, Kelderman, Battaglin en hopelijk Vanmarcke als knechten. Met deze vorm doet hij ook daar mee voor het podium.
27 mei 2016 13:18
Tja, als hij over 2 dagen inderdaad met veel afstand de beste nederlandse mannelijke wielerprestatie sinds 1980 heeft neergezet, dan zal dat wel wat meer gaan kosten dan ze gedacht hadden.
Wat leuk is dat Steven zelf eerst de Giro wilde afwachten. Geeft wel aan dat hij echt in zichzelf geloofde. Hij had ook in december voor een zekerheidje kunnen gaan. Mooi om te zien, en alleen daarom al verdient hij alles wat hij hier uit kan krijgen, bij welk team dan ook.
27 mei 2016 13:21
@ brummel & rahimns:
tja, als TLJ hem al geen miljoen kan betalen lijkt het me een afgelopen zaak. als je kijkt naar wat de renners verdienen die hij nu achter zich laat in de Giro... ik kan me zo maar voorstellen dat een rijke buitenlandse ploeg best 2 miljoen salaris wil betalen aan Steven, en als je minder dan de helft kan verdienen bij je huidige ploeg zie ik niemand die zo trouw is om te blijven.
27 mei 2016 13:22
Ze kozen er voor om Gesink al vroeg in het seizoen te verlengen en Kruijswijk niet. Dat zegt ook iets.
27 mei 2016 13:22
Kan Wielerflits a.u.b. stoppen met Kruiswijk 'de Kleerhanger'te noemen. Het is een flauwe bijnaam die van weinig respect getuigd.
27 mei 2016 13:23
maar de ploeg heeft ook altijd achter hem gestaan, ook toen hij zijn operatie onderging enzo. Dan zou het wel een beetje zuur zijn dat zodra hij zijn volledige potentiaal bereikt er meteen vandoor gaat.
27 mei 2016 13:24
Als Kruijswijk geld het belangrijkste vindt is hij weg. Als hij het bijvoorbeeld veel waard vindt dat hij kopman is, dat er vanuit het team niet de druk is dat ze hem anders zo vervangen, dat hij samen met zijn goede vriend Gesink in een team zit en zulke factoren, is TLJ helemaal niet kansloos. Kruijswijk weet ook dat het team hem ook in de steek had kunnen laten tijdens zijn blessureperiode, of dat hij in elk geval had kunnen worden gedegradeerd tot knecht. Dat was bij bijvoorbeeld Sky waarschijnlijk wel gebeurd.
27 mei 2016 13:27
@ T80JZ +1
van alle bijnamen voor Kruijswijk die ik de afgelopen weken voorbij heb zien komen is 'de kleerhanger' met afstand de slechtste.
misschien is een poll voor de bijnaam voor Kruijswijk wel een idee? de bijnaam met de meeste stemmen houden we dan gewoon aan.
27 mei 2016 13:28
zou er in zijn huidige contract ook iets staan over een bonus bij winst in een grote ronde?
27 mei 2016 13:28
De roze rode
27 mei 2016 13:29
@ klootje kriekeljon, heb je het nieuwsbericht überhaupt wel gelezen?
27 mei 2016 13:30
Laat Plugge na de Giro met Lotto, Jumbo en Bianchi om de tafel gaan om te zien over ze samen niet een paar ton extra vrij kunnen maken om de winnaar van de Giro langer aan de ploeg te binden. Vooral voor Jumbo en Bianchi (als die sponsor van LottoNL blijven) zou het behouden van de Giro winnaar commercieel erg veel kunnen opleveren. Jumbo zou volgend jaar tijdens de Giro een enorme marketinghype om Kruijswijk heen kunnen bouwen en Bianchi als Italiaanse fietsenfabrikant ziet natuurlijk vast en zeker de titelverdediger op hun fietsen rijden tijdens de Giro.
27 mei 2016 13:31
De vraag is of Kelderman blijft, dat zou al hoop schelen in het budget.
Kruiswijk geeft de voorkeur aan de Giro en als hij dit jaar wint dan zal hij die zege volgend jaar waarschijnlijk wel willen verdedigen. De vraag is of dat bij een andere ploeg kan. Die halen hem voor veel geld binnen en willen hem dan waarschijnlijk in de Tour gebruiken.
Maar aan de andere kant: hij heeft pas een zoontje dus geld zal bij Kruiswijk ook een rol gaan spelen.
27 mei 2016 13:31
"Er alles aan doen" betekent dat zij hem een goed aanbod zullen doen. Ook gelet op zijn goede ervaringen in het team is de kans dus reëel dat hij blijft.
27 mei 2016 13:34
Dat geforceerd zoeken naar een bijnaam voelt sowieso heel erg gemaakt aan.
Het zal vast heel hip en modern zijn, maar wat is er mis om iemand gewoon bij zijn eigen naam te noemen?
27 mei 2016 13:35
RefleX nu wel :)
27 mei 2016 13:36
Dat gaat, zeker bij winst in de giro, lastig worden. 70% van het salarisbudget gaat nu al naar de top 4. Er zal spanning op het budget voor de overige renners komen te staan..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.