Podcast: Het wielerseizoen is begonnen, uurrecord & Astana
maandag 2 maart 2015 om 17:00

Podcast: Het wielerseizoen is begonnen, uurrecord & Astana

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast. Afgelopen weekend waren we aanwezig bij Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, blikken we terug op de uurrecordpoging van Thomas Dekker en wat is eigenlijk de stand van zaken rond Astana?

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggever Maxim Horsselsis hieronder te beluisteren via Soundcloud.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2015 17:45
Mooie aflevering met de interviews van WielerFlits TV erin verwerkt. Misschien duurde eerste item over Thomas Dekker net iets te lang. Die tijd had voor een extra interviewtje over Omloop gebruikt kunnen worden. Verslaggeving erg gericht op Roompot, wel logisch omdat het een Nederlandse ploeg is, maar afwisseling met andere ploegen mag wel. Extra uitleg over Astana was ook wel positief. Ga zo door jongens!
2 maart 2015 17:51
Prima aflevering heren. Nu dus naast de wielernieuwsartikelen op de site, die zo objectief mogelijk en informerend van aard zijn.. ook eindelijk een item dat opiniërend is.

Ik vind dit dus wel echt een enorme toegevoegde waarde! Actueel en relevant.
2 maart 2015 17:53
Interessant weer, maar die stem van de presentator.. wat een accent zeg. Maar leuke podcast, mijn complimenten
2 maart 2015 17:58
Blijven doen mannen! Zit potentie in.
2 maart 2015 18:00
Leuke podcast! Bedankt.
2 maart 2015 18:01
hahaha Pippo echt he.. Het kan volgens mij niet missen: als de letter w in een Brabants accent dikker aangezet wordt dan in Paramaribo, dan zit je in Eindhoven.

Ik erger me er ook aan, terwijl ik zelf uit Brabant kom. Ik hoor bij hem ook aangeleerde 'maniertjes' in het commentaar geven zoals je bij een musicalster hoort dat ze hebben leren overarticuleren. Als je snapt wat ik bedoel. Het klinkt niet natuurlijk en als een 'truukje'. Maar ja, doe het zelf maar eens.. Is echt niet makkelijk hoor.
Al eerder gezegd, ik vind Maxim heel fijn om naar te luisteren en Emile meer iemand om zijn enthousiasme in de koers zelf over te brengen. Zijn stijl zou juist daar weer prima tot zijn recht komen.

Edit: bovenstaande is echt als punt van opbouwende kritiek bedoeld, want ik wil dit mooie initiatief helemaal niet afbreken.. er zit idd. enorm veel potentie in!
2 maart 2015 18:12
Prachtig accent! Ga zo door.
2 maart 2015 18:15
het doet mij alweer denken aan zo maar een aflevering van de mannen van de radio
2 maart 2015 18:16
Al beter dan vorige week!
2 maart 2015 18:21
Net lekker in de auto geluisterd. Fijn zo onderweg naar huis. Al een flinke vooruitgang t.o.v. de eerste keer. Mijn complimenten.

Had wel het idee dat er geen of nauwelijks compressie op de audio zit. Veel verschil in volume. Het interview met Boogerd was bovendien te zacht gemixt. Zorg dat de mix goed is en gebruik een goede compressor/gate en/of optimod. Zonder hardware hiervoor kan je met software al een heel eind komen.
2 maart 2015 18:26
edit redactie: ontopic svp
(en hou de onzin beperkt)
2 maart 2015 18:35
Leuke aflevering en het zit allemaal goed in elkaar. Dit duo zorgt voor mooie discussies, hoeft van mij niet al te veel aan gebeuren. De interviews zijn een grote verbetering in vergelijking met vorige week en doet al gelijk weer een boel gespreksstof opwaaien.
2 maart 2015 18:41
Nice, ga zo door.
2 maart 2015 19:19
Top! Erg leuk om te luisteren.
2 maart 2015 19:34
Wat Lucky zegt, haal dit even door logic express heen en het klinkt 10 x beter.

Voor de rest een beetje doorheen lopen flabberen uit interesse en om niet zomaar iets af te kraken. Vind de inhoud niks beter dan willekeurig 2 liefhebbers die een beetje aan de toog koers bespreken en de stemmen bij lange na niet geschikt om uberhaupt iets van radio, want dat is het gewoon, te doen. Dit zo vaststellend denk ik dat het de hoogste tijd is om Linda's eerdere oppering om dit door 2 wielerflitsers (want zo heten we toch?) te laten doen ijskoud uit te voeren. Daar ben ik eerder benieuwd naar dan deze gasten volgende week opnieuw open deuren in te horen kicken.

Ja, ik weet het, hard hard hard, maar wel mijn mening, excuses indien op prijs gesteld.
2 maart 2015 19:39
Quote:
Astana was ook wel positief.
;)
2 maart 2015 19:49
@verweggistan, oeps. Dat was niet de bedoeling haha
2 maart 2015 20:11
Kijk er al naar uit om deze morgen op weg naar het werk te beluisteren!
Heb er vorige week al van genoten en als ik hier lees dat het nog wat beter is ben ik alvast benieuwd!
2 maart 2015 20:17
Fijne podcast en een mooie uitbreiding van wielerflits, dit initiatief. Laat mensen maar zeuren over accenten, volgens mij is het nergens vastgelegd hoe je "standaard" Nederlands spreekt, dit is prima te verstaan. Ga zo door en blijf allemaal lekker jullie zelf.
2 maart 2015 21:20
Iemand enig idee hoe ik dit kan downloaden op m'n iPhone? Via de optie "downloaden" lijkt t niet te lukken
2 maart 2015 22:12
Ik ben het wel een beetje met Romans eens. Er wordt niet echt meer besproken dan dat eenieder op internet (of zelfs deze site) kan vinden. Nogmaals, ik ben erg enthousiast over het idee (dus daar verschil ik dan van mening met Romans) maar het mag wel wat spannender hoor. Ik weet niet in hoeverre jullie openstaan voor ideeën (er wordt iig tot nu toe nooit op gereageerd, misschien logisch), maar dit zou echt in de vorm van een discussiepanel moeten komen. Vier wielerflitsers (dus 2 bij jullie die afwisselen) die allemaal met meningen komen ipv dingen die we al weten. Dan komt er wat leven in de brouwerij en doe je iets nieuws, wat voor andere sporten al bestaat maar voor wielrennen nog niet. Op deze manier is het (nog!) gewoon niets. Er zit echter zeker wel potentie in, en ik waardeer het nogmaals enorm dat jullie dit doen! Toch hoop ik dat jullie (juist nu in het begin, ookal is dat qua zelfvertrouwen misschien lastig) echt luisteren naar kritische noten ideeën op dit forum.

Edit: kleine kanttekening bij mezelf. Misschien zit ik gewoon zelf triest veel op internet om over wielrennen dingen te lezen en te zoeken, en is het voor menig ander wel allemaal een beetje nieuw. Niet de bedoeling om mezelf als standaard te nemen. Blijft mijn idee nog steeds overeind natuurlijk, wat trouwens meer mensen hebben geopperd danwel gesteund geloof ik.
2 maart 2015 22:26
De vraag is met name hoeveel 'passieve lezers' er zijn van 'gewoon de site' , 'de site en het forum' tov van degenen die daar ook nog eens bij schrijven ( prikken ). Met name de laatste 2 groepen zijn mijns inziens degenen die meer gebaat zijn bij felle discussies tussen forumleden dan de eerste, en naar ik aanneem, veeeel grotere groep.

Wie weet kan de redactie hier wat over zeggen? Die cijfers? Dat boeit me dan weer wel :P
2 maart 2015 22:51
@RV: Het lijkt me dat je met een podcast sowieso meer de "freaks" aanspreekt, dus zij die discussies willen horen, veeleer dan objectieve berichtgeving.
2 maart 2015 22:56
Wat Knaljaas zegt inderdaad. Een podcast voor de nieuwtjes.. Dan kan je ook de nieuwtjes lezen natuurlijk, juist als passieve "flitser". Ik denk echt dat deze jongens op een gat in de (wellicht kleine maar wel leuke) markt van wielerfreaks zitten en er veel meer uit kunnen halen als ze luisteren naar wat hun publiek oppert, zowel de lofuitingen als de kritiek en ideeën.
2 maart 2015 23:46
Ik wil wel eens, for the sake of discussion, live met Lynda in debat over Astana!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.