Podcast: terugblik op drie weken spektakel in de Giro d’Italia

maandag 1 juni 2015 om 13:00
Podcast: terugblik op drie weken spektakel in de Giro d’Italia

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast.

In aflevering 15 van de WielerFlits Podcast: Tijd voor een uitgebreide terugblik op drie weken spektakel in de Giro d’Italia. Met de eindzege van Alberto Contador ligt hij op schema voor de dubbel met Tour de France, maar met de meeste aandacht werd gekeken naar de prestaties van Steven Kruijswijk, die de wedstrijd kleurde door vele aanvalspogingen en een zevende plek in het eindklassement. Welke gevolgen heeft dit voor de Tour de France-selectie van LottoNL-Jumbo? Ook is er aandacht voor de Ronde van België dat experimenteerde met de ‘gouden kilometer’.

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggever Maxim Horssels is hieronder te beluisteren via Soundcloud.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (24,3 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps.

Dit artikel delen:

7 Reacties

WCEendT 1 juni 2015 om 13:33

Die 4 namen + Wynants + Vanmarcke + Martens + Tankink + Tjallingi + Van Emden (De keuze maken tussen Tank, Tjallingi, Wynants & Van Emden).

osca freire gomez 1 juni 2015 om 13:35

@WCeendT

Ik verwacht eigenlijk geen Martens. Volgens mij heeft hij een keer aangegeven dat grote rondes hem niet zo goed lagen, omdat hij te slecht recupereerde

dikkechaap 1 juni 2015 om 14:22

TLJ voor het ploegenklassement in de tour? Kruijswijk kan wat extra minuten pakken in de ontsnapping, en de andere drie zullen vrij constant presteren waarschijnlijk.

Rik1994 1 juni 2015 om 14:51

In de tour wordt gesink dit jaar 6e kelderman 11e ten dam 15e en Kruiswijk in een iets minder belangrijke rol 24e, let maar op

rahimns 1 juni 2015 om 16:44

Komt hij weer: Gesink, Kelderman, Kruijswijk, Ten Dam, Vanmarcke, Wynants. Tankink. Van Emden en Leezer

Hunneman180 2 juni 2015 om 13:05

Kopmannen:

-Gesink
-Kelderman

Ten Dam moet gewoon voor zorgen dat hij in de vlakke etappes bij de laatste 10 eindigt. Laurens moet zorgen dat hij in de Alpen- en Pyreneeën-ritten zorgen om zo lang mogelijk mee te gaan bergop.

Kruijswijk moet ook in de vlakke etappes energie besparen en de juiste vluchten uitkiezen. Ik vrees dat ze aan Kruijswijk niet veel meer gaan hebben. Vorig jaar reed hij sterk in de Tour, maar toen viel hij al in het begin van de Giro uit.

runderwim 4 juni 2015 om 13:27

Tankink, Bennett, Wijnants, Martens, Vanmarcke

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.