Poels: “Ik ben verrast door mijn zege”
foto: Sirotti
woensdag 3 februari 2016 om 18:34

Poels: “Ik ben verrast door mijn zege”

Wout Poels verbaasde vandaag vriend, vijand én zichzelf met zijn tijdritzege in de Volta la Comunitat Valenciana. “We hebben deze winter veel getraind op de tijdritfiets. Ik ben heel verrast, maar ook heel erg blij met deze mooie zege”, zegt hij tegen Cycling Pro.

‘Cool om de wereldkampioen te verslaan’
Poels versloeg niet de minste renners. Zo ook zijn ploeggenoot Vasil Kiryienka, de huidige wereldkampioen tijdrijden. “Normaal gesproken moedig je je eigen ploeg aan, maar het is natuurlijk erg cool om de wereldkampioen te verslaan. Al is het natuurlijk altijd gaaf om te winnen”, glundert de Limburger van Sky. “Vanavond gaan we de tactiek voor de komende dagen bespreken, maar het mag duidelijk zijn dat we de leiderstrui gaan verdedigen. Ik ga er in ieder geval voor vechten.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2016 18:49
Moet hij wel Rosa afhouden, die staat op maar 22 seconden. Ik gok dat het niet haalbaar wordt, maar verrassen mag Poels altijd.
3 februari 2016 18:53
Waarom zou hij Rosa niet af kunnen houden?
3 februari 2016 18:54
Rosa is een goede renner maar Poels moet hem toch wel aankunnen?? Sky trein strak tempo en die rosa komt niet weg hoop ik
3 februari 2016 18:56
Met een goede tijdrit wordt hij ook serieuze kandidaat voor Rio.
3 februari 2016 18:59
Poels kan zeker Rosa afhouden maar kijk uit voor de Astana ploeg, die gaan sowieso spelen met LLS om de boel uit de tent te lokken, zo zijn ze he.
3 februari 2016 19:00
@Tom Opheij
Mwah, Gesink en Kelderman zullen de tijdrit ook wel willen rijden als ze meegaan denk ik.
Die reden afgelopen jaar allebei ook goede tijdritten...
3 februari 2016 19:16
Poels reed voor Ettix ook al eens een hele goed tijdrit in de Giro. Op een heel lastig parcours in Rio is het misschien wel een leuke tweede man. Maar voor mij staat ie absoluut nog een heel stuk achter Kelderman hoor.
3 februari 2016 19:17
Benieuwd of hij deze goede vorm door kan trekken en mee kan gaan doen voor de eindoverwinning in een van de belangrijke WT-koersen in het voorjaar. Dat zou een belangrijke stap zijn richting meer kansen op een vrije rol in een grote ronde.

Wat betreft Rio verwacht ik niet dat de tweede tijdritplek doorslaggevend gaat zijn. Of een van die renners moet zich op gaan werpen als een tweede medaille kandidaat.
3 februari 2016 19:18
Heel sterk begin van het seizoen van Poels.
De Olympische tijdrit is een heel stuk langer (59,6 km tegenover deze 16,25 km) en ik denk dat deze kortere inspanning hem beter ligt.
3 februari 2016 20:20
Poels of Kelderman in Rio?
Kelderman lijkt (net als Mollema) veel stabieler, een allrounder.
Maar Poels kan echt een uitschieter hebben op een goede dag.
De kans dat Poels een medaille wint, is groter dan de kans dat Kelderman dat doet.
Is de doelstelling top-10, dan is Kelder de man.

M.i. Gesink + Poels + Dumoulin voor Rio.
3 februari 2016 20:22
Leuk voor Wout, kijken of hij de leiderstrui dit keer wel kan houden. Gun het hem zeer!
3 februari 2016 20:33
Ik denk ook wel dat 2e tijdrijder ondergeschikt is aan de 3 nog voor de wegwedstrijd te kiezen renners. Want laten we eerlijk zijn dat er buiten Tom geen andere NL kanshebber op een medaille is voor de ITT.
3 februari 2016 21:01
Quote:
De kans dat Poels een medaille wint, is groter dan de kans dat Kelderman dat doet.


In geen enkel universum hoor.
3 februari 2016 21:27
Daarover verschillen wij van mening. Poels kan ontzettend uit zijn slof schieten en wedijveren met de absolute top (zie overwinningen Tirreno en Baskenland), en op andere dagen grandioos door het ijs zakken.
Kelderman is over de breedte constanter, maar schiet nooit uit zijn slof. Zijn supercompensatie na de Giro 2014 was om van te smullen, maar uiteindelijk onvoldoende tegen de toppers in opbouw naar hun Tour.
3 februari 2016 22:01
@RV
Mooi dat Astana dat doet idd. Dat zouden meer teams moeten doen/moeten kunnen.
3 februari 2016 22:03
Poels heeft nog nooit fatsoenlijk gepresteerd in het eendaagse werk boven de 200 km. Wat me in de klassiekers het meest is bij gebleven is het niet kunnen volgen van het peloton in de Amstel.
3 februari 2016 22:09
@Lyndalid
Poels als "leuke tweede man" voor de TT in Rio? Maar hij staat nog "een heel stuk achter Kelderman hoor"??? En wat is Dumoulin dan? Een aardige derde man ;)

Poels kan afmaken en uitschieters hebben. Wilco is de grijze muis van de gelijkmatigheid. Geen afmaker in mijn ogen. En hij staat mijlenver achter op Dumoulin in de tijdrit. :p
3 februari 2016 22:13
Kelderman en Poels mogen lekker gaan knokken om die 4 e stek. iig was Poels' girotijdrit destijds een sterk staaltje, zo ook Kruijswijks TT afgelopen giro, trouwens.
3 februari 2016 23:03
Quote:
Poels heeft nog nooit fatsoenlijk gepresteerd in het eendaagse werk boven de 200 km. Wat me in de klassiekers het meest is bij gebleven is het niet kunnen volgen van het peloton in de Amstel.

Dit spreekt uiteraard in het nadeel van Poels. De vraag is echter hoe doorslaggevend de klassiekers gaan zijn in de ogen van de bondscoach. De mannen die in de ogen van de bondscoach voor de vierde plek lijken op te gaan (Kelderman, Poels, Kruijswijk en Ten Dam) zullen daar in ieder geval bijna allemaal afwezig zijn.

De Olympische wedstrijd zal daarnaast ook niet een 'klassiek' peloton aan de start hebben. Kleine ploegen en geen al te groot peloton kwalitatief hoogstaande klimmer, maakt dat het eerder wat weg zal hebben van een zware rit in een rittenkoers. Kruijswijk en Ten Dam zullen mede om die reden in de 'voorselectie' zitten. Dat is ook niet op basis van hun resultaten in de klassiekers.
4 februari 2016 09:20
@ Orakel

Poels heeft in tijdritten toch helemaal geen grotere of betere uitschieters dan Kelderman? Kom op, die heeft een veel hoger basis- én piekniveau dan Poels.
4 februari 2016 09:47
Ik dacht met name aan de wegrit (ik noemde drie namen, we mogen maar twee tijdrijders inzetten).
In de wegrit is discussie over de derde en vierde man, op basis van de conditie nu en vorig seizoen (er kan veel veranderen, blessures, etc).
Voor de laatste plek lijken Kelderman en Poels te strijden.
De tweede tijdrijder interesseert mij niet zo veel, aangezien die (wie het ook is) vrijwel kansloos is voor een podiumplaats.
4 februari 2016 11:30
Gesink werd 8 jaar geleden toch nog tiende in de OS tijdrit? Ik zie niet in waarom hij dit jaar niet ook top tien kan rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.