Poels kijkt vooruit in Algarve: “Opgave van Dunbar is zeker een verlies”
foto: Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 14:06

Poels kijkt vooruit in Algarve: “Opgave van Dunbar is zeker een verlies”

Interview Team Sky kwam niet ongeschonden uit de openingsetappe van de Volta ao Algarve. De Britse ploeg zag Eddie Dunbar uitvallen met een schouderblessure, terwijl ook Dylan van Baarle in de slotfase betrokken was bij de massale valpartij. Kopman Wout Poels wist echter wél veilig aan te komen in Lagos. “Soms moet je geluk hebben”, zo vertelt hij in gesprek met WielerFlits.

“Het gebeurde echt voorin het peloton”, zo beschrijft Poels de crash. “Ik zat gelukkig net voor de valpartij.” Dit in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Dunbar, die als enige renner de ronde moest verlaten. “Zijn uitvallen is zeker een verlies, zeker als je al met minder renners start.”

Poels zal vandaag op de slotklim naar Fóia dus niet kunnen rekenen op de jonge Ierse klimmer. Wat verwacht de Limburger eigenlijk van de eerste test in deze Volta ao Algarve? “Ik hoop de etappe goed door te komen”, is zijn voorzichtige conclusie. “Maar ik wil overal goed rijden, zeker als je de kans krijgt als kopman.”

Poels tipt Hirschi voor het klassement  
“Voor het klassement verwacht ik onder meer Enric Mas en Sam Oomen. En Sam’s ploeggenoot Marc Hirschi, die momenteel goed rijdt. Ik ga zeker voor een goede eindklassering. Eerst vandaag doorkomen, dan is het tijd om te kijken naar de tijdrit van vrijdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.