Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”
foto: Sirotti
woensdag 16 augustus 2017 om 12:58

Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”

Wout Poels heeft een belangrijke taak in de komende Vuelta a España. De 29-jarige renner van Sky moet zijn kopman Chris Froome naar de dubbel leiden, nadat de Brit vorige maand de Tour de France wist te winnen. Zich helemaal wegcijferen voor Froome hoeft hij niet , vertelt Poels aan het Algemeen Dagblad.

Poels is binnen de Britse sterrenploeg de tweede man achter Froome. Hij heeft daardoor een beschermde status en kan in het gat stappen dat Froome achterlaat, als er zich calamiteiten voordoen. “Ik ben de back-up kopman. Als Chris goed rijdt en er wat minder gewerkt hoeft te worden, kan ik me misschien een beetje sparen. Maar stel dat het wat minder gaat en we moeten harder vechten voor de eerste plek, dan wordt het anders”, legt Poels uit.

In WielerFlits Live kwam Wout Poels maandag ook aan bod. Bekijk hieronder het fragment.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2017 14:15
Beetje naïef. Hij lijkt mij niet de ballen te hebben zoals Landa die gewoon stug voor zijn eigen positie blijft rijden. Pas als hij echt voor zichzelf op durft te komen denk ik dat hij top 10 kan rijden.
16 augustus 2017 14:16
Ik hoop vooral dat hij de vrijheid krijgt om af en toe voor ritwinst te gaan. Er zijn diverse aankomsten die hem prima moeten liggen. Als klassementsrenner heeft hij zich nog nooit bewezen en staat Froome logischerwijs ver boven hem in de pikorde.
16 augustus 2017 14:23
Hoe dikwijls heeft Poels al op een podium gestaan in een grote ronde?
16 augustus 2017 14:27
@luka: Als Froome door het ijs dreigt te zakken, moet Poels vol in de beugels voor zijn kopman hoor. Juist dan verspeelt hij alle kansen om zelf een fatsoenlijk klassement te rijden. Poels moet dus vooral hopen dat Froome zo goed is, dat hij hem niet op sleeptouw hoeft te nemen. Hoort erbij, als je bij Sky gaat rijden, maar (veel) geld maakt veel goed.
16 augustus 2017 14:50
En iedereen maar weer negatief oordelen over Wout Poels. Alsof hij een beginnend coureurtje is , die niet weet wat hij wil. Schaduwkopman bij Sky is een niveau dat de meesten van zijn Nederlandse collega's nooit zullen bereiken. Laat Wout maar gewoon zijn eigen gang gaan en zijn eigen carrière uitstippelen. En dan is er daarna nog altijd tijd genoeg om als kopman in welke ploeg dan ook van start te gaan. Als het maar niet TLJ is, want dan zorgen Nico en zijn vrienden er snel voor dat hij verkeerd wordt gebruikt.
16 augustus 2017 14:57
@sooike, Zitten we op hetzelfde forum? Waar lees je dat iedereen (weer) negatief oordeelt over Poels? Of was dat gewoon bedoeld als inleidende zin om (weer) een negatief oordeel over TLJ te kunnen geven?
16 augustus 2017 15:04
Ik zie Froome er niet doorzakken deze vuelta maar een valpartij zoals in de vuelta van 2015 kan natuurlijk altijd gebeuren. Naar mijn mening is dat het enigste scenario waarin Poels zijn eigens kans mag gaan.

Persoonlijk schat ik eigenlijk Nieve hoger in als Poels voor een goed klassement maar aangezien die vertrekt zal die zeker in het gareel moeten blijven. Dus met een beetje geluk kan dit een mooie vuelta worden voor Poels maar voor hetzelfde geld moet hij 3 weken knechten voor Froome.
16 augustus 2017 15:06
lol,
Poels kan lullen wat hij wil, maar ik geloof er geen zak van. SKY heeft het in het verleden altijd laten zien dat ze altijd aan het eerste plan vasthouden, zelfs als een luxeknecht sterker is dan de eerste kopman. Wout Poels gaat van een net zo'n koude kermis thuiskomen als eerder Froome bij Wiggins. en natuurlijk Landa bij Froome de afgelopen Tour.
16 augustus 2017 15:24
Gaap...
16 augustus 2017 15:28
@tendam
"toekomstige mogelijkheden" heeft idd iets grappigs bij iemand van 30... hoewel die er nog wel zijn en Poels er natuurlijk 2 jaar uit gelegen heeft... dus je kan ook zeggen dat hij loopbaantechnisch 28 is en het er precies nu uit moet komen :)
16 augustus 2017 15:35
Neen, je bent een knecht.
16 augustus 2017 15:59
Ben benieuwd hoe ver hij gaat komen, dit wordt voor hem de eerste grote ronde in dienst van Sky waarbij hij in vlakke ritten vlak voor de finish NIET te horen krijgt 'laat je maar afzakken Wout...geen risico...'
Na deze ronde weten we meer over zijn slechte dagen en of hij inderdaad een klassement aankan in een grote ronde. Ben benieuwd!
16 augustus 2017 16:03
@sa
Dat bepaal jij niet natuurlijk en al was het zo, knechten zijn we allemaal en brengt soms meer op dan kleine baas, voel ik afgunst, nooit een platte prijs gewonnen?
Misschien beginnen ze het te snappen by Sky maar als Wout drie weken voorop rijdt wordt ie gewoon eerste.
16 augustus 2017 16:04
@ sooike, wauw, zelfs in dit item weet je TLJ nog een schop te verkopen. Je lijkt Jalta.nl wel, op die site wordt bij ieder onderwerp Baudet een schop verkocht. Wat heeft dat team je aangedaan?
@ achtpuntzes, volgens mij moet je schaduwkopman vooral lezen als 'niet onnodig tijd verliezen', maar verder gewoon je werk doen voor Froome. Inderdaad zoals bijv Landa tijdens de laatste tour.
16 augustus 2017 16:20
Sky is het meisje dat Poels steeds friendzoned.
16 augustus 2017 16:26
Ik ben de backup kopman. Haha die rol is minder mooi dan het klinkt vrees ik. Werken zal hij moeten doen en de meester zal nadien beslissen of kwiat of poels zijn favoriete schotelvod is.
Ik gok op kwiat.
16 augustus 2017 16:31
Dat betekent toch werken voor Froome met de mogelijkheid dat zijn klassement na 2-3 bergetappes naar de vaantjes is en dan betekent schaduw kopman ook niet veel meer.
Vraag is waar de prio ligt, Froome of zijn klassement. Beiden kan wel samengaan maar dat hangt ook vh koersverloop af.
16 augustus 2017 16:51
Poels heeft niks te willen maar te doen.
Froome zal hem wel tot de orde roepen, en anders geen wedstrijden van
betekenis meer, en de back-up kan niet meer terug gezet worden.
Poels had ook deze ploeg moeten verlaten net als Landa.
Er zijn genoeg ploegen die hem als kopman willen hebben.
16 augustus 2017 17:13
Gewoon knechten voor Froome. De prijs die hij betaalt voor z'n contract hij SKY.
16 augustus 2017 17:19
Wout wat ben je toch naïef. Zie je zelf dan niet hoe gevangen je zit in het web van SKY of wil je het gewoon zo? Bedenk dan wel dat nu je beste jaren zouden moeten zijn. Wil je later terugkijken op de eeuwige knecht van of het 1 x zelf hebben mogen proberen als kopman in bijv. de tour. Ga je daar niet weg dan weet ik nu al dat je weer knecht zult zijn in de tour 2018.
16 augustus 2017 17:26
In elk Poels topic is het weer dezelfde BS. Poels moet gwn werken voor Froome en verder z'n mond houden. Je kunt altijd een team de schuld geven, maar het zijn renners die het contract tekenen. Poels gaf al enkele jaren geleden aan dat hij kopman wilt zijn in een grote ronde. Dat zat er die jaren vervolgens niet in. En wat doet Poels, wanneer hij op het moment staat om andere oorden op te zoeken om kopman te zijn; hij verlengt zijn contract met drie jaar! Drie!! In de wetenschap bij welke ploeg hij zit.

En daarom is het correct dat hij in het artikel van de AD gewoon zelf aangeeft dat het bij Sky alle ballen op Froome is en dat je dat weet als je voor Sky rijdt. Hij klaagt er niet meer over, dus dat moeten anderen ook niet doen. Daarom kun je alleen maar respect opbrengen voor de Landa's van deze wereld die gewoon kopman willen zijn en naar een ploeg gaan waar ze dat kunnen zijn.

Er is helemaal, maar dan ook helemaal, niks mis met knechten. Niet iedereen kan een kapitein zijn. Maar als je denkt dat je het zelf kan, probeer het dan gewoon zelf en bij een ploeg die je die kans geeft. Poels is al 30 en ik hoop dat hij wat maakt van deze Vuelta. Hij kan hier gewoon top 10 gaan rijden, wellicht top 5 zelfs als alles mee zit. En als hij daarna écht kopman wilt zijn, laat hij net als Viviani zijn contract afkopen. Dan heb je ambitie.
16 augustus 2017 17:54
Inderdaad, Poels toont bijzonder weinig ambitie tot dusver. Hij stond in de pikorde (dat is niet in waardering, die zal er vast volop zijn) gewoon achter Thomas en Landa, dat moet hij toch ook met lede ogen aanzien als hij het hemzelf ziet doen een grote ronde als kopman. Heeft dus onvoldoende vertrouwen in eigen kwaliteiten, heeft een gebrek aan ambitie of telt zijn zegeningen na die zeer vervelende val ooit in de Tour.

Op zich alsnog een mooie carrière, beste knecht van Froome in 2 tours. Heeft een klassieker op zijn naam en nog zo een rondje en/of etappe zo her en der. Niemand hier heeft een idee wat hij wel of niet verder aankan, hoop voor hem dat hij een goede Vuelta doormaakt zodat hij volgend jaar meer zijn eigen plan kan trekken. Froome zie ik niet nog lang geweldig rijden en hoop dat dat niet zielig gaat worden dat mannen als Thomas en Poels een dood paard over de finish moeten blijven brengen.
16 augustus 2017 19:57
Wout wil gewoon fietsen, of dat voor Froome of voor zichzelf is zal hem weinig uitmaken. Was net als tom niet op de hoogte van zijn eigen kunnen en kwam er pas achter in de Tirreno en lbl toen ie voor eigen kans mocht gaan.
Dat die kale Calimero van Brailsford geen vertrouwen had in hem voor de Tour op basis van een klim in de Pyreneeen zegt meer over gebrek aan kunnen bij hem dan bij Wout die misschien al beter in vorm was dan Froome.
Dat ie niet mee mocht deed veel meer pijn dan moeten knechten want daar heb ik hem zelf nooit over horen klagen, net als Stuyven die zwaar depri ging trainen in de Pyreneeen ipv de Tour.
Froome heeft afgedaan als teamplayer, denkt alleen aan eigen records, wellicht veel geplaagd op school vroeger.
16 augustus 2017 20:32
Het verschil met Sky en Sunweb, bij Sunweb wordt de overwinning van
Dumoulin van de Giro met de heleploeg gevierd, en wat doet Foome
een schouderklopje of een glimlachje naar zijn teammaten, en eist deoverwinning van de Tour alleen voor zichzelf.
En Poels blijft zich hiervoor " kapot" rijden, wat is dan zijn ego?
16 augustus 2017 21:05
Ik ben benieuwd wat hij kan. Een grote ronde zonder slechte dag? Ik weet het niet. Maar knechten voor Froome is geen schande. Dat kunnen er maar weinig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.