Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”
foto: Sirotti
woensdag 16 augustus 2017 om 12:58

Poels over rol Vuelta: “Ik ben de back-up kopman”

Wout Poels heeft een belangrijke taak in de komende Vuelta a España. De 29-jarige renner van Sky moet zijn kopman Chris Froome naar de dubbel leiden, nadat de Brit vorige maand de Tour de France wist te winnen. Zich helemaal wegcijferen voor Froome hoeft hij niet , vertelt Poels aan het Algemeen Dagblad.

Poels is binnen de Britse sterrenploeg de tweede man achter Froome. Hij heeft daardoor een beschermde status en kan in het gat stappen dat Froome achterlaat, als er zich calamiteiten voordoen. “Ik ben de back-up kopman. Als Chris goed rijdt en er wat minder gewerkt hoeft te worden, kan ik me misschien een beetje sparen. Maar stel dat het wat minder gaat en we moeten harder vechten voor de eerste plek, dan wordt het anders”, legt Poels uit.

In WielerFlits Live kwam Wout Poels maandag ook aan bod. Bekijk hieronder het fragment.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2017 22:44
pffff Poels. Ik heb geen enkele interesse in iemand die zulke keuzes maakt. Zijn goed recht natuurlijk, maar zelf kijk ik liever naar renners die zelf iets proberen te presteren.
17 augustus 2017 00:44
Zou het kunnen dat ie het gewoon fantasties naar zijn zin heeft, zijn Dns dit jaar buiten beschouwing gelaten? Zie meer humor bij Sky dan het kleurloze ballen gedoe bij Tlj.
17 augustus 2017 06:28
@schipperaar

Ja Wout was vast beter in vorm dan Froome in de Tour.
Serieus hoe verzin je zulke dingen?
17 augustus 2017 08:35
Schipperaar, is helaas anti-Froome. Maakt niet uit, hoor. Het valt echter op dat bij elk Froome topic Schipperaar het narratief zo buigt dat het past in zijn eigen plaatje. Altijd jammer dat soort dingen. Maar, dat gebeurt wel vaker op WF.
17 augustus 2017 13:48
@pietertje
Dat je weinig kaas hebt gegeten van wielrennen is inmiddels wel duidelijk maar voor de zoveelste keer maak anderen niet belachelijk, anti froome ben ik niet, hij heeft waardering voor zijn sport maar zou moeten zien dat zijn knechten ook recht hebben op een zege. Wout wordt hier constant afgezeken als hebbende geen ambitie, veel treuriger.
@vevie
Je eigen plaatje wel eens bekeken of heb je een verzameling?
17 augustus 2017 13:59
@schipperaar

Het is echt niet nodig om jou belachelijk te maken.

Je loopt gewoon constant rare dingen te roepen.
Waarom moet Froome zijn knechten ook iets gunnen terwijl daar de situatie helemaal niet is.

En het afzeiken van Poels valt best mee.
Ik snap dat mensen het jammer vinden dat hij niet voor eigen kans rijdt maar hij vindt dat zelf kennelijk geen probleem, wat mij betreft prima.

@vevie

Net zoals sooike niets tegen TLJ heeft.
17 augustus 2017 15:03
@pieterje
Zolang jij niet inziet dat Froome's knechten niet onderdoen is het water naar de zee dragen. Als Landa en ook Wout bergop moeten inhouden voor een zwalkende en sputterende Froome gaat ie nog drie keer de Tour winnen,England for all.
En net als Sooike heb ik niks tegen de renners van tlj, wel tegen de ploegleiding die hun renners niet ten volle benutten, integendeel als je Robert's palmares bekijkt dit jaar.
18 augustus 2017 01:44
Als je zo blind bent dat je niet wilt zien dat Froome gewoon beter is dan houdt het inderdaad op.
18 augustus 2017 14:55
Ik ben erg benieuwd of hij echt schaduw kopman is en mede voor zijn eigen kansen kan gaan, of dat het toch weer een zouthouder is en dat het gewoon weer vol knechten wordt.
Ik kan wel blijven zeggen ( en velen met mij) dat hij echt voor zijn eigen kansen moet gaan want het zit er overduidelijk wel in, maar hij zal zelf echt die knoop moeten doorhakken. Ik denk dat deze Vuelta wel eens van belang zou kunnen gaan zijn in zijn beslissingsproces. Sky zou hem graag behouden en hem volgend jaar weer helemaal op souperen voor Froome in de Tour. Als ik Poels was ging ik weg en reed ik voor mijn eigen kans. Ik ben het volstrekt oneens met diegene die post dat Poels nog maar moet laten zien dat hij het kan. Dat heeft ie al gedaan in het verleden. Beresterk ook in de Ronde van Polen laatst.
18 augustus 2017 14:58
Overigens... als Poels dan toch moet blijven knechten voor een andere kopman, ga dan aub naar Sunweb om met Dumoulin te rijden in plaats van Froome. Daar hebben ze het budget en ik denk dat ze hem graag zouden willen hebben.
18 augustus 2017 15:07
@pietertje
Dan houdt het inderdaad op, over drie weken weten we meer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.