Poels over winstkansen Froome: “Het wordt lastig, maar we moeten blijven vechten”
foto: Sirotti
maandag 14 mei 2018 om 10:26

Poels over winstkansen Froome: “Het wordt lastig, maar we moeten blijven vechten”

Het is niet de Giro d’Italia die Wout Poels in gedachte had. In plaats van het verdedigen van een leidende positie, is het vooral het beperken van de schade. “Dit is een nieuwe belevenis. Normaal rijd je met z’n allen om een trui te verdedigen en nu wordt het schade beperken”, zegt Poels tegenover De Telegraaf.

Kopman bij Sky, Chris Froome, kijkt op de tweede rustdag al tegen een achterstand aan van 2 minuten en 27 seconden. “De anderen reden harder dan wij, zo simpel is het. Chris (Froome, red.) kan wel goed bergop, maar vandaag was het gewoon wat minder. En dan verlies je een minuut, dat is kostbare tijd”, blikt de Nederlander terug op de negende etappe. “Maar er komen nog twee zware weken aan. Het wordt lastig, maar we moeten blijven vechten.”

Op de vraag of Froome de Giro nog kan winnen is de Limburger duidelijk. “Er kan nog van alles gebeuren. Maar ik geef eerlijk toe: dan moet Chris de resterende etappes wel érg sterk terugkomen.”

Poels was van tevoren aangewezen als schaduw-kopman bij Sky, maar staat ondertussen al op een achterstand van 5 minuten en 56 seconden op leider Simon Yates.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2018 10:30
Tjaa, de schaduwkopmannen zijn ook niet in hun beste doen, dus dat is niet best voor Sky.
14 mei 2018 10:32
Henao maakt wel steeds een goede indruk, maar die heeft ook al wat tijd verloren doordat hij steeds op Froome moet wachten. Staat nu 18e op 3m14s.
14 mei 2018 10:49
Hij geeft iets eerlijk toe. Mag dat wel van zijn werkgever ?
14 mei 2018 10:51
''NORMAAL'' ? , eerst eens een trui ''pakken'' lijkt me(beetje predispositie). Wel goed werk van Poels en Henao natuurlijk. Sunweb; Oomen inzetten op een(zijn) goede dag om het Sky én ploeg van Yates lastig te maken . Zover staat Oomen ook niet achter op de andere serieuze kandidaten in het AK.
14 mei 2018 11:14
Ik aanschouw het matige rijden van Froome toch met gemengde gevoelens. Zeker na de Salbutamol-affaire. Rijdt hij zo slecht omdat hij niet meer ongegeneerd kan puffen? Is de druk (media-aandacht, bewijsdrang, etc.) te hoog voor hem? Speelt de val in de verkenning van de tijdrit een grotere rol dan aanvankelijk gedacht?

Ik weet het niet, maar ik vind dit verval toch wel heel extreem. Goed om Froome zo te zien zwoegen, maar de twijfels worden alsmaar groter.
14 mei 2018 11:18
Gisteren kwam Froome in z'n eentje over de finish, met Poels 5 seconden voor hem uit. Volgens mij moeten ze bij Sky nog even oefenen op dat beperken van de schade.
14 mei 2018 11:18
Ik heb ook vraagtekens bij de vorm van Poels zelf. Als zijn benen goed zijn en Froome het laat afweten mag hij van mij ook een rit uitkiezen. Maar tot nu toe lijkt ook hij niet super.
14 mei 2018 11:19
oomen inzetten om het Yates en sky lastig te maken ?????oomen krijgt geen ruimte van carapaz en angel lopez i.v.m de jongeretrui !
14 mei 2018 11:22
Ben het roerend met El Matador eens.
Sky en Froome zullen zich wel erg goed bedenken alvorens pufjes / verdachte pakketjes etc. tot zich te nemen. Op zich komt dit minder goede rijden eigenlijk goed uit voor Sky / Froome, en komen ze nog weg met de te hoge puf-resultaten van Froome in de Vuelta.
14 mei 2018 11:28
Het begint met Froome op de Giro van Sir Bradley Wiggens te lijken.
Als dat maar goed gaat.
14 mei 2018 11:31
Zonde van die sleutelbeenbreuk eerder. In goede doen zou hij nu voor eigen kansen mogen gaan, wordt vaak beter naarmate een ronde vordert. Wie weet sowieso straks voor ritwinst. Ik zie Froome niet echt meer verbeteren. Weet je wat, ik schrijf 'm op voor de Zoncolan!
14 mei 2018 11:44
Wellicht is het nooit de bedoeling geweest van Sky dat Froome de Giro uit zou rijden. Hij richt zich volledig op de tour, de giro is gewoon een trainingsrondje.
14 mei 2018 11:45
Wat Poels betref hij kan wel beter dan dit.
Laat de hele Sky ploeg eens een keer voor een andere renner kiezen, doe dit bv met een goede ontsnapping met Henao of met Poels
14 mei 2018 11:53
Poels verbaast mij eerder in positieve zin als je kijkt waar hij in de Amstel en Luk stond na zijn sleutelbeenbreuk. Hij staat nu weliswaar op bijna 6 minuten maar als hij er goed doorkomt en een goede tweede en derde week rijdt is top10 nog mogelijk, Vorig jaar stond de nummer 10 in de Giro op meer dan 15 minuten, al moet je natuurlijk oppassen met dat soort vergelijkingen.

Froome valt gewoon tegen dat zal zo zijn oorzaken hebben. In de Tour van vorig jaar zag je ook dat er al wat sleet op zat.
Er werd al gesuggereerd in de Engelse pers dat ie af zo stappen, zou me niet verbazen.
Weet niet wat zijn "startgeld deal" hier over zegt.
14 mei 2018 11:55
@stateofcycling > als eerste achter elkaar alle drie de grote rondes op rij ''winnen'', lijkt me anders ook wel een aardige reden om de Giro proberen te winnen.
14 mei 2018 12:17
Froome kreeg ook een aardig startgeld aangeboden natuurlijk voor deze Giro. Over het algemeen is het een koele kikker maar ik kan me voorstellen dat alle consternatie omtrent hem niet bevorderlijk voor zijn vormpeil was. Nog los van af hij nu nog pufjes durft te nemen. Tel daarbij op dat hij ook bijna 33 is en wellicht zijn fysiek sterkste jaren als ronderenner toch wel achter hem liggen.
14 mei 2018 12:25
Ik hoop wel dat als Poels straks in de Dolomieten of Alpen weer een keer zo'n superdag heeft, dat hij gewoon iedereen naar huis mag rijden, Froome of geen Froome.
14 mei 2018 12:29
Heb toch het idee na de Gran Sasso dat het niveau van klassementsrenners - zij het breed, niet bijster hoog is. Dumoulin moet dit zonder slechte dag toch kunnen klaren.
14 mei 2018 13:15
Als je goed nagaat, heb je kunnen zien op strava dat froome in januari/februsri al een grote ronde gereden heeft in training. En gruwelijk hard ook. Dit ivm de salbutamolzaak. Hij heeft drie weken kneiterhard achter elkaar gereden, alleen. Voor onderzoek om onschuld te bewijzen.
Daar betaald hij nu zeker zijn tol voor.
Ze hadden beter Poels kopman kunnen maken.
Froome schorsen en dan ondervtussen rustig uitzoeken hoe het kon gebeuren of hoe ze het in de doofpot konden duwen.
Nu rijd froome in een veels te korte tijd eigenlijk 'drie' grote rondes.
Opzich best knap....
14 mei 2018 13:28
@explorer
3 weken knallen in training is nog een heel ander verhaal dan een grote ronde hoor. Alleen al qua focus, media en het hele circus eromheen zoals bijv. de verplaatsingen enz.
14 mei 2018 13:57
Plus het feit dat die tijden op Strava domweg onmogelijk waren.
14 mei 2018 13:59
@reusjen, klopt maar niemand heeft zoveel kilometers gemaakt in januari en februari als froome. Daarnaast waren het geen trainingsritjes. Gewoon drie weken alleen volle bak. Dat gaat hij nu zeker voelen.
14 mei 2018 14:04
Sky faalt voorlopig over de gehele lijn. Froome s grote ronde in de winter was achter de scooter voor zover ik weet en natuurlijk meer om sympathie op te wekken dan iets anders.
Kijk eens hoe hard die froome moet trainen lol.
Hij ging in de vuelta dezelfde toer op maar toen heeft de salbutamol hem gered.
14 mei 2018 14:09
Zo'n switch van epo- naar uitlaatgassen puffen is natuurlijk ook wel wat drastisch.
14 mei 2018 14:11
De teloorgang van Wiggins begon ook in Italië...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.