Poels twijfelt over toekomst bij Ineos: “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”
woensdag 10 juli 2019 om 07:55

Poels twijfelt over toekomst bij Ineos: “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”

Wout Poels twijfelt over een langer verblijf bij Team Ineos. Poels vertelt aan dagblad De Limburger een vertrek bij de Britse succesformatie te overwegen, om zodoende in de toekomst voor eigen kansen te kunnen rijden.

De klimmer rijdt deze Tour in dienst van kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal. Hij heeft zich neergelegd bij deze rol. “Ik zal hier niet winnen, want ik mag niet voor eigen kans rijden”, geeft hij aan. De stalorders negeren is geen optie. “Als ik dat één keer doe, ben ik meteen klaar hier. Zo zit ik niet in elkaar. Als ze me vragen of ik naar de Tour wil als helper en ik zeg ja, dan ga ik niet opeens mijn eigen plan trekken. Zelfs als ik wegga bij Ineos, zou ik dat nog niet doen. Afspraak is afspraak.”

De 31-jarige Poels heeft bij Team Ineos een aflopend contract. “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”, geeft hij aan. “Nu is het moment om me af te vragen: ben ik tevreden bij deze ploeg?”, aldus Poels. “Ik voel me thuis hoor, bij Ineos. Daar niet van. Maar ik zal hier niet de mogelijkheid krijgen om kopman in een grote ronde te zijn of eens vol voor een ritzege te gaan.”

Zijn zaakwaarnemers zijn volgens de krant momenteel in gesprek met verschillende ploegen. Ook een langer verblijft bij Team Ineos wordt niet uitgesloten. “Na de Tour zal ik de knoop doorhakken”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.