Poels zet in op deelname Dauphiné: “Dan is Tour realistisch”
vrijdag 1 mei 2015 om 10:03

Poels zet in op deelname Dauphiné: “Dan is Tour realistisch”

Het zit Wout Poels bepaald niet mee, maar de Limburger hoopt ondanks zijn schouderoperatie toch op tijd fit te zijn voor de Tour de France. Poels kwam ten val in de Waalse Pijl, waarbij een stukje bot afbrak in zijn schouder.

Het gevolg van de operatie is dat Poels nu een tijdlang met een mitella moet lopen en volgens een ruwe schatting zo’n zes weken uit de roulatie is. Desondanks is Poels optimistisch voor de Tour, zo liet hij weten tegenover Nu.nl. “Ik blijf er vol voor gaan en ik heb het idee dat de ploeg er ook nog wel vertrouwen in heeft”, zei hij. “We willen niet te veel risico’s nemen, maar ik hoop eigenlijk over 5,5 week te starten in de Dauphiné. Dan blijft meedoen aan de Tour realistisch, al loopt het nu natuurlijk iets anders dan gepland.”

De voorbereiding op de Tour verliep goed voor Poels, die met Chris Froome op trainingskamp ging en al een etappe won in de Tirreno-Adriatico. “Ik lag goed op schema en reed ook een supermooi voorjaar. Dan is dit natuurlijk heel vervelend, al mis ik eigenlijk alleen de Ronde van Romandië, die nu bezig is. Het zal allemaal van mijn herstel afhangen, maar mijn basis blijft prima en die goede benen komen wel weer.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2015 10:05
Laten we hopen dat we woutje terugzien in de tour
1 mei 2015 10:16
Dat wordt veel tacxen!
1 mei 2015 10:29
En dan daar alleen maar in het SKY treintje van Froome mogen zitten...
1 mei 2015 10:29
Gelukkig kan hij op de Tacx toch nog een beetje zijn conditie op pijl houden.
1 mei 2015 10:31
Ik betwijfel het. In 95% van de ploegen had het misschien nog wel gelukt omdat ze daar iemand met de kwaliteiten van Poels echt kunnen gebruiken maar bij Sky is de ploeg zo sterk dat ze denk ik liever iemand zullen opstellen waarvan ze weten dat die 100% is en die ook niet eens zo heel veel zwakker zal zijn dan Poels.
1 mei 2015 10:46
Nou Glenn, zijn benen doen het toch nog, daar kan hij genoeg mee trainen hoor!
1 mei 2015 10:54
Nou ik ben ook wel een beetje sceptisch. Naast Poels hebben ze ook Froome, Porte, Thomas, Kennaugh, Nieve, König, Henao, Kiryienka, Roche en dan nog mannen als Stannard en Pate die vast ook in de race zijn i.v.m. de ploegentijdrit en het vlakke/de kasseien. Meer dan genoeg te kiezen en of Poels dan bij de besten hoort met zo'n blessure...
1 mei 2015 10:59
@krypton, en dan heb je ook nog zeer nuttige krachten die er altijd staan als Knees, Lopez Garcia, Sivtsov en Eisel.

Nee, ik denk dat ons Woutje zich maar beter op de Ronde van Polen en Vuelta kan focussen. Die komt daar niet in bij die ploeg.
1 mei 2015 11:09
Ben benieuwd wat de uiteindelijke selectie van Sky zal zijn in de tour
1 mei 2015 12:13
Poels heeft zich al eens van veel verder terug geknokt. Goed mogelijk dat ie dit als peanuts ziet maar ik vind het een straf schema.
1 mei 2015 12:37
@Krypton.

Het is alleen de vraag hoe goed Porte nog is na de Giro.
1 mei 2015 12:51
Koersritme opdoen in Dauphine.. Daarna steeds fitter worden in de Tour en dan de laatste week een rit winnen. Prima plan
1 mei 2015 13:01
@Reinieros
Ja, en dan écht gaan vlammen in de Vuelta natuurlijk. Tekenen we voor, toch?
1 mei 2015 13:08
@Reinieros
Ja want daar gaat Sky voor inderdaad...
1 mei 2015 13:59
Ik denk dat Poels de tour gaat rijden. Zoals hij in de Giro voor Uran reed was grote klasse en reed zelf ook geen onverdienstelijk klassement. Dat je op papier een goede renner bent wil niet zeggen dat je ook goed kan knechten. Sky kan voor alledrie de grote rondes een sterke selectie op de been brengen. Dat hij met Froome op trainingskamp is geweest zegt ook wat omdat bij Froome alles in het teken van de tour staat.

Eeuwig zonde dat Poels zo hard viel in de tour. Hij heeft de potentie om een goede ronderenner te worden.
1 mei 2015 14:30
Ik hoop echt dat hij de Tour haalt, ik denk dat het heel goed voor je ontwikkeling is om in dienst te rijden van een absolute topfavoriet en zo van heel dichtbij te zien wat er allemaal bij komt kijken.

Ik snap ook niet de kritiek die vaak op renners is die naar bv. Sky gaan en daar in-dienst-rijden-van. Het lijkt mij prachtig om deel uit te maken van een ijzersterk team dat voor de overwinning strijd en daarmee drie weken op de fiets door Frankrijk te trekken. Als ik zou moeten kiezen tussen zelf 11e worden, of in-dienst-van de Tour te winnen met mijn ploeg zou ik het wel weten.
1 mei 2015 21:10
Normaal gesproken zal de tour te vroeg komen, en dat is zonde. SKY heeft hem toch echt als voorversneller op de lastige klimmen gehaald en daar is hij ook erg goed in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.