Pogacar behoudt derde plek: “Wilde Valverde en Roglic niet volgen”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2019 om 19:09

Pogacar behoudt derde plek: “Wilde Valverde en Roglic niet volgen”

Tadej Pogacar heeft ook in de vijftiende etappe van de Vuelta a España standgehouden in het klassement. De Sloveen van UAE Emirates vocht een strijd uit met Miguel Ángel López, die aast op de derde plek van Pogacar in het klassement. “Het was een mooie strijd met López. We hebben elkaar aangevallen en ik zag dat hij erg sterk was”, aldus Pogacar na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het duel tussen Pogacar en López gaat, naast het podium, ook om de leiding in het jongerenklassement. De 20-jarige Sloveen is dan ook blij dat hij de Colombiaan achter zich hield. “Het was een heel lastige slotklim en ik ben blij dat ik mij goed voel. Ik probeerde López elke keer te volgen bij zijn aanval en uiteindelijk is mij dat ook gelukt”, legt Pogacar uit.

Eerder op de slotklim naar Santuario del Acebo demarreerden Alejandro Valverde en Primoz Roglic. “Ik wilde hen niet volgen, omdat het al heel erg moeilijk was op dat moment. Als ik ze gevolgd was, moest ik misschien lossen daarna”, is de huidige nummer drie in het klassement realistisch. Zijn achterstand op de rode trui is nu 3:42.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.