Pogacar boekt eerste profzege: “Mooiste dag als wielrenner”
foto: Cor Vos
donderdag 21 februari 2019 om 19:42

Pogacar boekt eerste profzege: “Mooiste dag als wielrenner”

Tadej Pogačar heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste profzege. Het Sloveense toptalent verraste vandaag iedereen in de Volta ao Algarve, door de koninginnenrit naar Fóia te winnen. “Dit is echt een droom”, zo liet de 20-jarige klimmer direct na de finish weten. “Het is mijn mooiste dag als wielrenner!”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar liet zich in januari al opmerken in de Tour Down Under (13e), zijn eerste koers als WorldTour-renner. In de Volta ao Algarve deed hij er echter nog een schepje bovenop. Hij versloeg na een lastige finale Wout Poels en Enric Mas. “Het is fantastisch om op deze manier te winnen, na een aankomst bergop en tegen deze gerespecteerde rivalen.”

“Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen om hier te komen. Maar ik wil ook mijn ploeg UAE Emirates bedanken, voor het jarenlange vertrouwen en de geboden vrijheid. Ik voel me gesteund door het team, wat helpt om beter te worden.”

Kansen verdedigen in de tijdrit
De vraag is of Pogačar vrijdag zijn leiderstrui kan behouden. De Sloveen moet dan namelijk een tijdrit van 20,3 kilometer afwerken, niet de specialiteit van de jonge klimmer. “Ik zal morgen in de leiderstrui koersen. Ik ga mijn best doen om de trui te verdedigen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2019 08:50
Zeer mooie overwinning van deze piepjonge Profrenner maar laat ons hopen dat ze hem niet verprutsen en dat hij in goede handen moge blijven.
22 februari 2019 08:50
Pogacar, MvdP, Evenepoel, Philipsen, Sosa, die Eritreeër waarvan zijn naam me even ontsnapt ... de jonkies staan klaar om het over te nemen !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.