Pogacar en Formolo leiden UAE Emirates in Strade Bianche
Tadej Pogačar - foto: Cor Vos
donderdag 4 maart 2021 om 11:20

Pogacar en Formolo leiden UAE Emirates in Strade Bianche

De selectie van UAE Emirates voor Strade Bianche wordt aangevoerd door Tadej Pogačar en Davide Formolo. Voor de Sloveense Tour de France-winnaar is het zijn derde deelname aan de Toscaanse grindklassieker. Formolo stond pas een keer aan de start, maar haalde toen wel direct het podium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar debuteerde in 2019 met een dertigste plaats aan Strade Bianche. Vorig jaar zomer was hij ook van de partij en werd hij dertiende, op meer dan tien minuten van winnaar Wout van Aert. Formolo wist afgelopen seizoen bij zijn debuut in Strade Bianche knap tweede te worden. Hij eindigde in de verzengende hitte op dertig seconden achterstand van Van Aert.

De kopmannen krijgen in de heuvels rondom Siena hulp van Valerio Conti, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato, Jan Polanc en Aleksandr Riabushenko. Met de vorm van Pogačar zit het in ieder geval goed. Hij won vorige week een etappe en het eindklassement in de UAE Tour.

Selectie UAE Emirates voor Strade Bianche 2021 (6 maart)
flag-it Valerio Conti
flag-it Davide Formolo
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-by Aleksandr Riabushenko

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.