Pogacar: “Morgen wordt een zware dag en gaan we wat proberen”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 maart 2021 om 20:31

Pogacar: “Morgen wordt een zware dag en gaan we wat proberen”

Tadej Pogačar staat in Tirreno-Adriatico na drie dagen op de vijfde plaats, op twintig seconden van blauwe trui Wout van Aert. De Sloveen hoopt morgen op goede benen, als het peloton over de Passo Capannelle naar skioord Prati di Tivo koerst.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De etappe van vandaag was erg zwaar en superlang. Aan het eind was het ook nog eens koud. Ik voelde me echter goed”, liet Pogačar via zijn ploeg UAE Emirates weten. “De benen zijn wel wat moe na de inspanningen van vandaag. Hopelijk ben ik morgen weer hersteld. Die twintig seconden naar Van Aert? Het is een gaatje, maar we zien morgen wel of het een groot gat is of juist een kleintje.”

Ook sprak de regerende Tourwinnaar, die de witte jongerentrui draagt, naderhand met Sporza. Of hij morgen liever de trui van Van Aert pakt, werd hem gevraagd. “Niet de paarse trui dan, maar de blauwe”, lachte hij. “Morgen wordt een zware dag en gaan we het proberen. We zullen zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.