Pogacar na tweede ritwinst: “Vandaag was een geweldige dag voor mij”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2019 om 18:01

Pogacar na tweede ritwinst: “Vandaag was een geweldige dag voor mij”

Tadej Pogačar heeft zijn tweede etappewinst in deze Vuelta a España geboekt. De 20-jarige Sloveen maakte indruk in de bergrit naar Los Machucos en reed samen met Primož Roglič weg van de andere favorieten. De jonge Sloveen wist bij de start al dat hij goeie benen had.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Uiteindelijk werd het een geweldige dag. In mijn oortje hoorde ik dat niemand ons meer volgde en toen realiseerde ik me dat dit een mooie kans was. Met Roglič was ik echter niet zeker, want hij is heel sterk.” Dankzij zijn prestatie schoof de jonge Sloveen op naar de derde plaats. “De Vuelta winnen zal niet gebeuren, want Roglič is heel sterk.”

Voor Pogačar is het al zijn tweede etappezege in deze Vuelta. De debutant maakt veel indruk tijdens deze Ronde van Spanje. Op de steile slotklim leek Pogačar volledig in zijn sas en schuwde hij het niet om initiatief te nemen. Dat kostte een aantal favorieten de kop.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.