Pogacar nog een jaar tijdritkampioen: “Hier winnen voelt heel goed”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 juni 2020 om 18:04

Pogacar nog een jaar tijdritkampioen: “Hier winnen voelt heel goed”

Tadej Pogacar wist zondag zijn Sloveense tijdrittitel met succes te verdedigen, en dat met concurrentie van Primoz Roglic. Voor de klimmer van UAE Emirates een revanche op vorige week, toen hij door de Jumbo-Visma-kopman verslagen werd in de wegrit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar is dan ook blij dat hij zich op kon richten in de klimtijdrit. “Na mijn tweede plek van vorige week ben ik teruggekeerd, dat ik hier kan winnen voelt heel goed. Ik kende het parcours al heel goed en we hebben de route afgelopen week veel getraind”, reageert hij op de ploegsite.

Tijdens de tijdrit koos Pogacar voor een andere strategie dan zijn collega-favoriet. Hij koos namelijk vanaf de start voor een gewone racefiets tijdens de steile klim, waarna hij op de top wisselde naar zijn tijdritfiets. Roglic koos op zijn beurt ervoor om de hele tijdrit op de tijdritfiets te rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.