Pogacar raakt derde plek kwijt: “Niet ideaal, maar ik maak me geen zorgen”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 4 september 2020 om 18:28

Pogacar raakt derde plek kwijt: “Niet ideaal, maar ik maak me geen zorgen”

Tadej Pogačar heeft zijn derde plaats in het algemeen klassement verspeeld in de waaieretappe naar Lavaur. De kopman van UAE Emirates miste de slag en verloor uiteindelijk 1.21 minuut. “Het is niet ideaal, maar ik maak me geen zorgen”, aldus de Sloveen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wisten dat het lastig zou worden in de finale”, zegt Pogačar. “Daarom probeerden we ook naar voren te schuiven, maar toen viel er iemand vlak voor mij. Daardoor eindigde ik achter de voorste waaier toen het peloton in stukken brak.”

“Ik heb nog geprobeerd om het gat dicht te rijden, maar de snelheid lag toen al echt hoog”, geeft hij aan. “Daarna heeft de ploeg alles gegeven om mij nog terug te brengen. De jongens hebben hun best gedaan om het tijdverlies te beperken. Het is maar een minuut, daar maak ik me geen zorgen om. We gaan het op een andere dag weer proberen.”

Pogačar is gezakt naar de zestiende plek in het klassement, op 1.28 minuut op gele trui Adam Yates. Ook raakte de Sloveen zijn witte jongerentrui kwijt aan titelverdediger Egan Bernal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.