Pogacar vroeg Van der Poel om parcoursinformatie: “Waar ligt de Keutenberg?”
foto: Cor Vos
maandag 17 april 2023 om 10:31

Pogacar vroeg Van der Poel om parcoursinformatie: “Waar ligt de Keutenberg?”

Tadej Pogacar won zondag met overmacht de Amstel Gold Race. Het verschil maakte de Sloveen op de Keutenberg, op aanraden van Mathieu van der Poel. Niels Verdijck, een trainingsmakker van Van der Poel, vertelt in de podcast Café Koers over het Whatsapp-gesprek tussen Pogi en MVDP.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is prachtig, hè? Het is effectief zo”, aldus Verdijck. “Mathieu stuurde achteraf een screenshot van dat gesprek. Hij had inderdaad gezegd dat het mooi zou zijn mocht hij op de Keutenberg aanvallen. Pogacar stelde de vraag: ‘Waar ligt de Keutenberg?’. Mathieu antwoordde: ‘It’s the steepest one’.”

Waarom hebben Van der Poel en Pogacar zo’n klik? “Ik ken Pogacar natuurlijk niet persoonlijk, maar mijn indruk is dat hij en Mathieu een beetje op dezelfde manier in het leven staan”, antwoordt Verdijck. “Ze laten het allemaal wat op zich afkomen. Je niet te druk maken over dingen waar je je niet druk over hoeft te maken en alleen dingen controleren die je kan controleren.”

“Na de Ronde was Mathieu ook totaal niet ontgoocheld. Hij had natuurlijk liever gewonnen, maar hij gunde Pogacar de zege. Hij zei hij écht niet harder kon trappen, dat Pogacar gewoon veel beter was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.