Poggio gesloten wegens aardverschuivingen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 2 december 2019 om 14:16

Poggio gesloten wegens aardverschuivingen

De Poggio, de scherprechter uit Milaan-San Remo, is momenteel afgesloten wegens aardverschuivingen. Naar verluidt is ruim tien miljoen euro nodig om de klim rijklaar te maken voor de voorjaarsklassieker.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Via Duca d’Aosta, beter bekend als de beklimming van de Poggio in Milaan-San Remo, is uit voorzorg tot nader order gesloten. Dat meldt het Italiaanse Riviera24. De beslissing is deze week genomen na bestudering van een aardverschuiving, die de afgelopen maanden al zorgde voor een gedeeltelijke afsluiting van deze straat.

Extra inspectie
De ANAS (vergelijkbaar met het Nederlandse Rijkswaterstaat) had de gemeente geadviseerd om toezicht te houden op de conditie van de keerwand, waarop het stadhuis meteen ingreep om de situatie onder controle te houden. Blijkbaar was dat niet voldoende, want de sensoren die waren geplaatst, lieten zien dat de aardverschuiving nog altijd gaande is en langzaam steeds verder naar de vallei beweegt.

Daarom zijn de omliggende wegen reeds afgesloten. Begin volgende week vindt een inspectie plaats, met als belangrijkste vragen of en wanneer de wegen kunnen worden hersteld. “Gedurende de week worden verdere controles uitgevoerd. Maar we hebben al aangedrongen op een dringende aanpak van de ANAS en het regiobestuur om de grond te beschermen en instabiliteit op de hele helling te voorkomen”, reageerde het stadsbestuur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.