Politie identificeert persoon die in Ronde van Vlaanderen bier gooide naar Van der Poel
foto: Cor Vos (archief)
maandag 8 april 2024 om 16:48

Politie identificeert persoon die in Ronde van Vlaanderen bier gooide naar Van der Poel

De Belgische politie heeft een persoon weten te identificeren die in de Ronde van Vlaanderen bier gooide naar Mathieu van der Poel. “Hij is nog niet verhoord, maar hij mag een uitnodiging verwachten”, laat Joost Duhamel van de politiezone Vlaamse Ardennen weten aan Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel moest op weg naar zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen niet alleen regen, wind, hellingen en kasseien trotseren, maar kreeg van enkele toeschouwers ook bier, spuug en boegeroep over zich heen. Vooral op de Oude Kwaremont kreeg de Nederlander het nodige te verduren. Organisator Flanders Classics laat het er niet bij zitten en wil de daders graag gestraft zien worden.

De politie kreeg de afgelopen week de nodige tips binnen en heeft inmiddels één persoon geïdentificeerd. “Naar aanleiding van de biergooiers van vorige week op de Oude Kwaremont is één iemand al duidelijk in beeld. Hij is nog niet verhoord, maar hij mag een uitnodiging verwachten”, aldus Duhamel.

Nieuwe tips na bierincident in Parijs-Roubaix
De politie kreeg zondag weer enkele nieuwe tips binnen, nadat Van der Poel ook in Parijs-Roubaix bier over zich heen kreeg. “Naar aanleiding van die feiten krijgen we terug tips binnen over het biergooien tijdens de derde beklimming op de Oude Kwaremont. Mensen die vinden dat het zo niet verder kan. En terecht. Eerst bier gooien, nu een petje. Waar gaat het eindigen?”

“We moeten grenzen stellen aan dat gedrag. Als je niet gewoon kan gaan supporteren, blijf dan thuis”, is Duhamel van mening. “Al zijn er ook voor de opsporingen twee kampen. Mensen die vinden dat we gelijk hebben om die biergooiers op te sporen en anderen die zich openlijk afvragen of we niks beters te doen hebben. Maar het incident van zondag tijdens Parijs-Roubaix toont duidelijk aan dat we actie moeten ondernemen. Dat gedrag moet stoppen voor het van kwaad naar erger gaat.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
8 april 2024 17:23
De tuffer van Hulst heeft men ook kunnen identificeren. Hopelijk ook hier een gepaste aanpak en straf.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.