Politie komt met waarschuwing: extra alcohol- en snelheidscontroles bij De Ronde
dinsdag 28 maart 2023 om 11:43

Politie komt met waarschuwing: extra alcohol- en snelheidscontroles bij De Ronde

De politie waarschuwt wielerfans die zondag gaan kijken bij de Ronde van Vlaanderen. Na afloop van de koers zal er massaal getest worden op alcohol, drugs en snelheidsovertredingen.

“We plannen inderdaad extra controles om bestuurders onder invloed en snelheidsduivels, uit het verkeer te halen”, zegt Jeroen Pandelaere van politiezone Deinze-Zulte-Lievegem tegen Het Laatste Nieuws. “We willen iedereen een veilige Ronde gunnen en daarom zullen we meer dan anders aanwezig zijn op de invalswegen.”

In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen klinkt deze aankondiging vaker, maar meestal zijn er niet genoeg agenten om de belofte na te komen. Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, zegt dat dit nu wel het geval is. “We willen nu al waarschuwen dat de kans 9 op de 10 is dat je gecontroleerd wordt. Hou je dus aan de regels. Zeven politiezones zullen de acties uitvoeren, vooral op de invalswegen naar de heuvels. En wie al bij vorige edities betrapt werd, zal strengere straffen krijgen. Geen onmiddellijke inning, maar een dagvaarding voor de rechtbank.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.