Politie Vlaamse Ardennen zet streep door Ronde van Vlaanderen U23
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 februari 2021 om 11:36

Politie Vlaamse Ardennen zet streep door Ronde van Vlaanderen U23

Voor het tweede jaar op rij zal de Ronde van Vlaanderen voor beloften niet doorgaan. De politiezone Vlaamse Ardennen heeft namelijk alle niet-professionele wielerwedstrijden tot en met 18 april 2021 verboden.

“Dit is geen beslissing van de overheid, maar van de politiezone Vlaamse Ardennen”, vertelt Massimo Van Lancker van Cycling Vlaanderen aan WielerFlits. Naast de Ronde van Vlaanderen voor beloften, een wedstrijd die deel uitmaakt van de UCI Nation’s Cup, worden ook de Ronde van Vlaanderen voor junioren en VTT- en toertochten getroffen door dit besluit.

De overheidsregels gelden weliswaar tot 1 april, maar burgemeesters of lokale politie kunnen dat verlengen. “We vinden het belangrijk om de organisatoren duidelijkheid te geven”, schrijft politiezone Vlaamse Ardennen, dat gaat over de gemeente Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem, in een statement. “Vorig jaar moesten vele organisatoren hun evenement op het laatste nippertje annuleren. Met deze maatregel willen we voorkomen dat ze nodeloze voorbereidingen treffen.”

De laatste editie van de Ronde van Vlaanderen voor beloften werd in 2019 gewonnen door Andreas Stokbro. De juniorenversie was destijds een prooi voor William Blume Levy.

Lees ook: Deze wielerkoersen zijn afgelast in 2021

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.