Pools OM: Bjorg Lambrecht verloor controle door reflector

woensdag 28 augustus 2019 om 14:46
Pools OM: Bjorg Lambrecht verloor controle door reflector

foto: Cor Vos

De noodlottige valpartij van Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen is vermoedelijk veroorzaakt doordat de Belgische renner over een reflector reed, die was verwerkt in het wegdek. Daardoor zou hij de controle over zijn fiets zijn verloren, concludeert het Openbaar Ministerie van Rybnik.

Lambrecht overleed 5 augustus aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Polen. In de derde etappe naar Zabrze kwam de Belg van Lotto Soudal zwaar ten val, waarbij hij terechtkwam in een gracht en botste op een betonnen buis. Daarbij liep hij een grote scheur aan de lever op, die hem het leven kostte. Al in de dagen daarna werd aangekondigd dat een onderzoek zou worden gestart naar de oorzaak van de valpartij.

Deze week maakte het OM bekend dat het een ongelukkig ongeval betrof, waarbij Lambrecht niet in een andere fiets bleef haken en hij ook niet geduwd was. “Twee renners van UAE Emirates dicht achter hem zagen hem over een reflector rijden, die in het wegdek was verwerkt. Daardoor verloor hij de controle over zijn fiets, waarbij zijn stuurwiel plots naar rechts en dan naar links draaide”, legde officier van justitie Malwina Szendzielorz-Pawela uit in Poolse media.

Gezien de bevindingen uit de gesprekken met de renners van UAE Emirates, is de verwachting dat de zaak wordt gesloten en wordt beschouwd als een ongelukkig ongeval waarbij niemand schuld had. Voordat het onderzoek wordt afgerond, wil het OM eerst nog de wedstrijddokter en organisator Czeslaw Lang ondervragen. Het is nog niet bekend wanneer deze verhoren zullen plaatsvinden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.