Porte: “Dumoulin kan grote verrassing worden in Tour Down Under”
zaterdag 17 januari 2015 om 10:19

Porte: “Dumoulin kan grote verrassing worden in Tour Down Under”

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte wordt gezien als de topfavoriet voor de Tour Down Under. De renner van Team Sky toonde dit seizoen al goede vorm door het sterk bezette Australisch tijdritkampioenschap op zijn naam te schrijven. “Ik weet niet zo goed wie de favorieten zijn”, pareert Porte tegenover Cyclingnews. Hij wijst erop dat Europese renners kunnen verrassen en noemt daarbij Nederlander Tom Dumoulin.

“Niemand kent de favorieten. Je weet op basis van het nationaal kampioenschap hoe goed het Australische veld ongeveer is, maar nu komen de Europese renners erbij. Kijk bijvoorbeeld naar iemand als Tom Dumoulin. Hij zou voor de bonificatieseconden kunnen gaan. Renners als Dumoulin kunnen een grote verrassing worden”, aldus Porte. “Daarnaast is Cadel (Evans) uiteraard erg gemotiveerd. Hij was ook vorig seizoen goed in deze koers.” De BMC-renner werd in 2014 tweede achter Simon Gerrans.

Richie Porte eindigde toen als vierde. Hij kijkt met vertrouwen uit naar de komende editie. “Ik weet dat ik goed in vorm ben en wil graag hoge ogen gooien in de Tour Down Under. Of mij dat de favoriet maakt? Dat weet ik niet. Dat maakt niet echt uit voor de koers. Je hebt bovendien nog steeds een beetje geluk nodig hier.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.