Porte maakt rentree in Baskenland, Caruso draagt kopmanschap BMC

Porte maakt rentree in Baskenland, Caruso draagt kopmanschap BMC

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 31 maart 2018 om 17:54

Richie Porte moest door een luchtweginfectie begin Tirreno-Adriatico laten schieten. In het Baskenland zal hij zijn rentree in koersverband maken, meldt zijn ploeg BMC op de website Van het team.

Porte zal de Spaanse rittenkoers rijden in dienst van zijn ploeggenoot Damiano Caruso. Ploegleider Valerio Piva vertelt dat ze de Australische klassementsrenner nog niet te veel druk op willen leggen. “Het is Richie’s eerste wedstrijd (na zijn ziekte, red.). Hij voelt zich goed, maar we willen we hem niet direct voor het klassement laten gaan. Misschien kan hij gedurende de week wat doen, maar dat bekijken we per dag. Damiano Caruso is onze leider voor het algemeen klassement. Na zijn tweede plek in Tirreno-Adriatico weten we dat hij in orde is”, stelt hij.

Porte deelt de mening van zijn ploegleiding. “Ik sta niet aan de start met verwachtingen of te veel druk op mezelf. Voor mij gaat deze wedstrijd om het testen van mijn vorm en het terugvinden van wedstrijdritme. Dat is het allerbelangrijkste”, leg hij uit. Patrick Bevin, Alessandro De Marchi, Simon Gerrans, Dylan Teuns en Danilo Wyss zijn de overige renners die Caruso bijstaan in zijn jacht op de eindoverwinning.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.