Porte: “Met hetzelfde parcours als vorig jaar had ik Parijs-Nice gereden”
zondag 9 maart 2014 om 12:05

Porte: “Met hetzelfde parcours als vorig jaar had ik Parijs-Nice gereden”

Richie Porte

foto: Sirotti

Team Sky haalde zich de voorbije dagen de woede van ASO op de hals door op het laatste moment titelverdediger Richie Porte uit zijn selectie voor Parijs-Nice te halen. Porte vervangt de geblesseerde Froome in Tirreno-Adriatico, waardoor hij Parijs-Nice over zal slaan. Volgens hoofdrolspeler Porte is het parcours van dit jaar een belangrijke reden is geweest waarom hij nu in Italië zal starten.

“Ik begrijp de opmerkingen van de ASO volledig,” vertelde Porte aan Cyclingnews. “Parijs-Nice is een historische koers en erg belangrijk voor de ASO. De wedstrijd is ook erg belangrijk voor mij, het is de eerste grote wedstrijd die ik won in mijn carrière”, legt Porte uit. “Ik denk niet dat ze dit moeten zien als een gebrek aan respect. Soms moet je een harde keuze maken en dat is wat wij gedaan hebben.”

Volgens Porte is het gewijzigde parcours doorslaggevend geweest in zijn keuze. “Het parcours van Parijs-Nice ligt mij dit jaar niet. Wanneer dit hetzelfde zou zijn als vorig jaar, dan zou ik nog steeds Parijs-Nice rijden. Maar dat is het niet. Het is een andere wedstrijd met dezelfde naam.”

Porte rijdt Tirreno-Adriatico samen met Bradley Wiggins. Hij voorziet geen problemen omtrent het kopmanschap. “Wiggo heeft zijn focus veranderd dit jaar. Hij rijdt de Tirreno in dienst van mij”, stelt Porte. “Hij richt zich meer op de tijdritten. Zijn doel is om er een goede ploegentijdrit te rijden en af te sluiten met een goede individuele tijdrit. Ikzelf ga daar met als doel een gooi te doen naar het algemeen klassement”, kondigt hij aan.

Lees ook:
Chris Froome haakt af voor Tirreno, Porte vervangt hem
Prudhomme: ”Arrogante beslissing van Sky wat betreft Porte”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.