Positie Campenaerts bij Lotto Soudal in gevaar door komst Degenkolb en Gilbert
©Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 06:00

Positie Campenaerts bij Lotto Soudal in gevaar door komst Degenkolb en Gilbert

Tiesj Benoot verlaat Lotto Soudal, terwijl John Degenkolb de Belgische WorldTour-formatie komt versterken. Dat las u eerder al op WielerFlits. Teammanager John Lelangue heeft echter ook zijn zinnen gezet op Philippe Gilbert. En dat kan zomaar de kop van…Victor Campenaerts kosten.

Het spreekt voor zich dat het vertrek van Tiesj Benoot (wellicht naar Sunweb) moet worden opgevangen. Bij Lotto Soudal waren ze dit voorjaar immers al niet tevreden over de prestaties in de kasseiklassiekers. Eerder meldde WielerFlits al in primeur dat John Degenkolb op weg was naar Lotto Soudal. En ondertussen klinken de geruchten steeds hardnekkiger dat Philippe Gilbert dicht bij een terugkeer naar de Belgische WorldTour-ploeg staat.

Tweejaarscontract
Philippe Gilbert heeft een verleden bij het team, maar kent John Lelangue ook van zijn beginjaren bij BMC. Bovendien is Phil een Waal, niet onbelangrijk voor de hoofdsponsor, de Nationale Loterij. Daarnaast is Lotto Soudal bereid Gilbert een tweejaarscontract aan te bieden, wat bij Deceuninck-Quick-Step een struikelblok bleek te zijn. Lelangue bevestigde al dat hij constructieve gesprekken voert met het ‘kamp Gilbert’.

Gilbert geniet ook interesse van Team Ineos, Dimension Data en Cofidis, maar naar verluidt zou de voorkeur van de meest recente winnaar van Parijs-Roubaix toch bij Lotto Soudal liggen. Omdat die liefde meer dan wederzijds is, lijkt een nieuw huwelijk tussen beide partijen steeds reëler.

Hap uit het budget
De medaille heeft echter een keerzijde: zowel Degenkolb áls Gilbert binnenhalen, kost Lotto Soudal handenvol geld. En dat zou naar verluidt de kop van…Victor Campenaerts kosten. Volgens onze bronnen kreeg de tijdritspecialist – die de eerste maanden van 2019 de ploeg een pak publiciteit opleverde met zijn werelduurrecordpoging – een van de voorbije dagen zelfs al te horen dat er voor hem geen plaats meer is.

Victor Campenaerts was gisteravond niet bereikbaar voor een reactie. Lotto Soudal persverantwoordelijke Arne Houtekier wel, maar die ontkende dat de werelduurrecordhouder richting exit werd geloodst. “Ik kan alleen maar zeggen dat we nog steeds met Victor onderhandelen”, klonk het formeel… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.