Positieve signalen rond Tourdeelname Jonas Vingegaard en Wout van Aert
Van Aert, Vingegaard en Laporte vertoeven momenteel in Tignes - foto: Visma | Lease a Bike
donderdag 13 juni 2024 om 10:51

Positieve signalen rond Tourdeelname Jonas Vingegaard en Wout van Aert

Het is misschien wel de meest gestelde vraag van de voorbije weken: raken Wout van Aert en Jonas Vingegaard op tijd klaar voor de Tour de France? Hoewel Visma | Lease a Bike heeft aangegeven pas heel laat te beslissen of titelverdediger Vingegaard dit jaar de Tour (29 juni-21 juli) zal rijden, zijn er positieve signalen. Ook Wout van Aert lijkt zich in Tignes klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Deense en Italiaanse media heeft Vingegaard op hoogtestage in Tignes zijn tijdrittrainingen inmiddels fors opgevoerd. Dit lijkt een goed teken met oog op de komende Tour de France, die over iets meer dan twee weken van start gaat in het Italiaanse Firenze.

Volgens Het Laatste Nieuws is er nog een reden waarom Vingegaard er alles aan doet om zich klaar te stomen voor de Tour. Zijn deelname aan de Vuelta a España zou namelijk op losse schroeven staan door familiale omstandigheden. “Waardoor hij enkel door de Tour te rijden, dit jaar een grote ronde in de benen zou hebben”, klinkt het.

De trainer van Vingegaard, Tim Heemskerk, hield eerder deze week in gesprek met het Deense BT nog wel een slag om de arm. “Het is 50-50 of Jonas de Tour haalt. Het is spannend hoe zijn lichaam nu zal reageren op de zware trainingsweek die hij achter de rug heeft. Kan hij dit aan? Is er sprake van vermoeidheid?”, werpt Heemskerk enkele belangrijke vragen op.

Volgens de coach zijn de komende twee weken essentieel richting de Ronde van Frankrijk. “Jonas moet ook zelf het wauw-gevoel krijgen. Het gevoel dat het steeds beter gaat. Hij heeft nog een paar goede trainingsweken nodig, want er valt nog wel wat te winnen.”

Monstertraining voor Van Aert
En Wout van Aert? De Belg werkt momenteel ook in Tignes – op hoogte – toe naar zijn volgende doelen. Het is nog onduidelijk of de Tour de France op zijn programma staat, maar de 29-jarige Belg werkte dinsdag alvast een veelbelovende training af in het Franse hooggebergte. Samen met teamgenoot Christophe Laporte – ook onzeker voor de Tour – werkte Van Aert een monstertraining af van bijna 200 kilometer met net geen vijfduizend hoogtemeters.

En alsof dat nog niet genoeg was, kroop hij later op de dag weer op zijn fiets. Dit keer om met Tiesj Benoot nog eens veertig kilometer af te leggen, met onderweg 1.100 hoogtemeters.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.