Positieve dopingtest op EPO voor Jarlinson Pantano

maandag 15 april 2019 om 17:51
Positieve dopingtest op EPO voor Jarlinson Pantano

foto: Cor Vos

Jarlinson Pantano is betrapt op het gebruik van EPO. De 30-jarige Colombiaan van Trek-Segafredo is per direct geschorst door zijn ploeg. De positieve test is buiten competitie afgenomen bij Pantano, die sinds 2017 bij de Amerikaanse ploeg rijdt.

Het gaat om een Adverse Analytical Finding, ook wel een analyse waaruit de aanwezigheid van verboden stoffen of middelen blijkt. Trek-Segafredo zegt ‘met grote teleurstelling’ kennis te hebben genomen van het nieuws over Pantano.

De Cycling Antidoping Foundation heeft op 26 februari de test uitgevoerd, twee dagen nadat Pantano de Tour du Haut-Var uitgereden had. Pantano heeft het recht om de B-staal aan te vragen. Wel is hij voorlopig geschorst door de UCI.

Ritwinnaar in de Tour
Pantano is bezig aan zijn achtste seizoen als profwielrenner. Hij begon in 2012 bij Colombia-Coldeportes en vertrok na drie jaar naar IAM Cycling. In Zwitserse dienst kende hij een ijzersterk jaar, met ritwinst in de Tour de France en de Ronde van Zwitserland. Ook werd hij dat jaar vierde in die Ronde van Zwitserland.

In 2017 debuteerde hij bij Trek-Segafredo, waar hij momenteel ploegmaat is van onder meer Bauke Mollema en Jasper Stuyven. Vorig jaar won Pantano nog een etappe in de Ronde van Catalonië. Dit seizoen stond hij op de planning voor de Giro d’Italia en de Tour de France.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.