Pozzato in Italiaanse selectie voor Tour de San Luis
maandag 30 november 2015 om 14:59

Pozzato in Italiaanse selectie voor Tour de San Luis

Filippo Pozzato is opgenomen in de Italiaanse selectie voor de Tour de San Luis. De keuze is opmerkelijk omdat de 34-jarige Italiaan officieel nog geen ploeg heeft voor volgend seizoen. Volgens onbevestigde geruchten zou er wel interesse zijn vanuit het Midden-Oosten, van het Continentale Skydive Dubai.

Italië is het enige Europese land dat met een eigen selectie van start mag gaan in de Tour de San Luis. De Italiaanse afvaardiging bestaat na Pozzato verder uit Elia Viviani (Sky), Jakub Mareczko (Southeast), Edward Ravasi (Lampre-Merida), Riccardo Minali en Edoardo Affini.

De Tour de San Luis (UCI 2.1) duurt van 17 tot 24 januari. Aan de start van de Argentijnse wedstrijd staan zeven WorldTour-teams: Tinkoff, Astana, Movistar, Cannondale, AG2R La Mondiale, Lampre-Merida en Etixx-Quick-Step.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
30 november 2015 15:05
wel wel wel,gaat hij echt bij Mancebo rijden? Ze rijden daar vandaag wel het hele peloton op een hoopje in de woestijn. Dan toch liever Southeast Pipo,gewoon afkopen.
30 november 2015 15:06
Ongelofelijk dat een man met zo'n talent nog geen ploeg heeft, als die man nog 1 keer alles eruit trekt is het wereldtop. Jammer dat de motivatie niet altijd goed is/was.
30 november 2015 15:10
Is Minali familie van?
30 november 2015 15:15
@Laatste man; Geen idee. Van Nicola? De eerste EpoBom die Cipo klopte? Heb zijn naam al enkele keren opgemerkt bij Italie.
30 november 2015 18:10
Vreemd dat geen enkele ploeg Pippo een kans geeft. Draaide vorig seizoen een redelijk seizoen, ondanks ziekte op verkeerde momenten. Hij is misschien al 34, maar mentaal heeft hij absoluut nog niet alles uit zijn carrière gehaald en de jaren van verstand lijken eindelijk te komen. Ik zou het wel weten als ploegleider, zeker als knecht is het gewoon een koopje. Tinkoff koos Gatto boven Pozzato. Jammer, ik was voor beide gegaan.
30 november 2015 18:33
@Sagan=hulk
Ik denk dat een probleem bij hem ook de prijs was, en dan blijkt het misschien juist geen 'koopje' te zijn...
30 november 2015 20:23
skydive heeft de oliedolllars nu nog de talenten
1 december 2015 15:55
Zou het bij hem enkel mentaal zijn of kun je zijn neerwaardse prestiecurve wellicht ook "in een andere hoek" zoeken? Desalniettemin opvallend dat hij geen ploeg kan vinden. Het lijkt me wel een man met een wat dure leefstandaard, kan ook meespelen. Ik kan me nog een san Remo special herinneren waar hij nogal romantisch over de koers sprak, dat hij zo van de streek hield en dat het zo veel voor hem betekende, enz. Vervolgens zag je hem met een Ferrari (Lamborghini? Masseratie?) een of ander heuveltje opknallen waar een bloemenboertje (?) hem aanklampte over hoe slecht de zaken gingen en dat de streek naar de knoppen ging. Daar stond onze wielerheld dan maar een beetje ongemakkelijk bij te grijnzen. Vond ik pijnlijke televisie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.