Nieuwe carrière Pozzato, eerste wedstrijden Bouhanni
foto: Cor Vos
donderdag 17 januari 2019 om 14:10

Nieuwe carrière Pozzato, eerste wedstrijden Bouhanni

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Filippo Pozzato en Nacer Bouhanni.

Pozzato maakt overstap naar rolhockey

Filippo Pozzato maakt na zijn afscheid van een profpeloton een opmerkelijke carrièremove. De 37-jarige Italiaan maakt volgens La Gazzetta dello Sport zijn opwachting in de Italiaanse rolhockey competitie.

Rolhockey is een variant van de hockeysport die wordt gespeeld op rolschaatsen. Het is na veldhockey en ijshockey wereldwijd de populairste variant. De oud-winnaar van Milaan-San Remo beoefende de sport al van zijn 4e tot zijn 13e. Hij zal uitkomen voor Bassano, een ploeg in de tweede divisie. Aanstaande zondag maakt hij zijn debuut in een wedstrijd tegen Valdagno.


Nacer Bouhanni maakt debuut in Valencia

Nacer Bouhanni zal zijn seizoen beginnen in de Ronde van Valencia. Dit heeft de Franse spurter laten weten op Instagram. De Spaanse rittenkoers zal worden verreden van 6 tot en met 10 februari. Vervolgens richt de renner van Cofidis zich op de Ronde van Oman (16-21 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart).

Bouhanni – die dit seizoen uiteraard wél hoopt op een selectie voor de Tour de France – begon vorig jaar zijn wegcampagne nog in het Midden-Oosten, met de Dubai Tour.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mon programme de début de saison 🚴🏾‍♂️ —> Tour de Valence , Oman , KBK . @tourofoman #2019

Een bericht gedeeld door NB13 (@nacer_bouhanni) op

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.