Pozzovivo: “Vertrouw erop dat ik op tijd ben hersteld voor de Giro”

Pozzovivo: “Vertrouw erop dat ik op tijd ben hersteld voor de Giro”

Een dag na zijn crash in de Waalse Pijl heeft Domenico Pozzovivo meer laten weten over zijn medische toestand. Dankzij de klap op het asfalt valt Luik-Bastenaken-Luik in het water, maar de Italiaan voorziet geen problemen om 11 mei te starten in de Giro d’Italia.

Bij zijn crash op dertig kilometer van de finish liep Pozzovivo een hersenschudding op. Daarnaast hield hij een gezichtstrauma en meerdere schaafwonden over aan de val en is hij gewond aan zijn heup. Vandaag vliegt Pozzovivo naar Italiè om te herstellen van de klapper. “The day after is altijd lastig, maar ik zie morgen een dokter en met een beetje geluk zit ik zondag alweer op de fiets”, stelt de kleine klimmer in een videoboodschap van Bahrain Merida.

Ploegdokter Carlo Guardascione verwacht dat de 36-jarige pocketklimmer langer nodig heeft: “Morgen wordt hij medisch gecheckt en voor zijn heupwond is een kleine ingreep nodig. Ik denk dat hij een dag of drie à vier rust nodig heeft.”

Hoe lang het herstel van Pozzovivo ook moge duren, zijn dertiende deelname aan de Giro d’Italia komt voorlopig niet in gevaar: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik voor de start van de Giro ben hersteld.” Tijdens de Corsa Rosa moet hij een van de belangrijkste pionnen voor Vincenzo Nibali worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.