Prades na eindzege in Turkije: “Dit parcours was op mijn lijf geschreven”
foto: Nico Dick / WielerFlits
zondag 14 oktober 2018 om 15:20

Prades na eindzege in Turkije: “Dit parcours was op mijn lijf geschreven”

Eduard Prades sluit zijn seizoen af met een eindzege in de WorldTour. De Spanjaard van het ProContinentale Euskadi-Murias wist op de slotdag de Ronde van Turkije na een tweede plek in Istanbul. “Alles ging goed op de slotklim, waar ik bonificaties kon pakken”, zegt hij na afloop tegen WielerFlits.

Doordat Prades zes bonusseconden pakte, kwam hij in het klassement gelijk met leider Alexey Lutsenko. De renner met (opgeteld) de laagste ritklasseringen zou daardoor winnen en dat was Prades, die niet buiten de top-25 eindigde in de zes ritten. “Ik had een goed resultaat in de vierde rit. Ik heb ook gewerkt voor andere renners. Dit parcours was op mijn lijf geschreven, omdat het maar één dag zo lastig was. De andere dagen ging het alleen maar om de positie. Dat soort wedstrijden zijn beter voor mij”, legt Prades uit.

“De Vuelta heeft mij naar dit hoge niveau gebracht en die heb ik kunnen behouden”, voegt de 31-jarige puncheur daar aan toe. “Het was een spectaculair jaar voor ons, we hebben twee UCI-rittenkoersen (Ronde van Noorwegen en Ronde van Turkije, red.) gewonnen en een rit in de Vuelta a España. Dit is de beste manier om het seizoen af te sluiten.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 20:49
Top resultaat voor deze ploeg

Om te reageren moet je ingelogd zijn.