Preben Van Hecke: “Minerva Team wellicht ook in 2023 in het peloton”
Foto: Minerva Cycling
Niels Bastiaens
donderdag 26 mei 2022 om 08:00

Preben Van Hecke: “Minerva Team wellicht ook in 2023 in het peloton”

Interview Minerva Cycling Team zal naar alle waarschijnlijkheid ook na 2022 blijven bestaan. Dat vertelt Preben Van Hecke, ploegleider bij de continentale formatie, aan WielerFlits.

Op 10 april sloeg het noodlot toe bij het Minerva Team. Filip Carpentier, oprichter en eigenaar van de continentale ploeg én directeur van het gelijknamige fietsmerk, overleed onverwachts aan de gevolgen van een hartstilstand op amper 47-jarige leeftijd. De ploeg bestond op dat moment nog geen vier maanden.

Dorothy, de vrouw van Filip, werd de CEO van Minerva Cycling en teamdirecteur Gilbert Orbie bleef de sportieve leiding voor zijn rekening nemen. “Op logistiek gebied is er sindsdien eigenlijk niets veranderd in de ploeg. De grootste verandering is dat we veel verdriet hebben gehad dat Filip er niet meer bij is. Filip was een heel goede mens, die veel mensen kansen heeft gegeven. Onze gedachten gaan nog altijd uit naar zijn vrouw en zijn kinderen. Koers is bijzaak.”

“Filip komt nog heel veel ter sprake binnen de ploeg”, vertelt Van Hecke. “Bijna alle dagen. Hij zal altijd gelinkt zijn aan Minerva Cycling. Dat was zijn bedrijf, zijn fabriek. Dat zal nooit veranderen.”

Dankzij het snelle handelen van Dorothy en Orbie was het voortbestaan van de ploeg snel verzekerd tot het einde van het jaar. Intussen ziet het ernaar uit dat de ploeg ook in 2023 in het peloton te zien zal zijn. “Voor dit seizoen was die zekerheid er sowieso, want de budgetten lagen al lang vast. Naar de volgende jaren toe, zijn de besprekingen aan de gang. Dat ziet er allemaal rooskleurig uit. Het is echt de bedoeling om de ploeg voort te blijven zetten.”

Goudhaantje Thimo Willems – foto: Minerva Cycling

Sportief succes
Sportief gaat het de continentale formatie voor de wind. Vorige week won Thimo Willems de GP Vermarc, een kermiskoers met veel profs aan de start. “De grootste zege tot nu toe. We hebben ook een paar kleine regionale wedstrijden gewonnen, zoals in de Ardenne Challenge. Maar het leukste vind ik: we hebben zes wedstrijden gewonnen met vijf verschillende renners. Een derde van de ploeg heeft al iets van: de druk is eraf, de eerste is binnen. Dat maakt het leuk werken.”

“We hebben momenteel een drukke, maar heel belangrijke periode. Veenendaal en de Port Epic hebben we al gehad. Nu volgen het Circuit de Wallonie, GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland en de Baloise Belgium Tour, een van de grootste koersen die we gaan rijden. Allemaal koersen die live op tv worden uitgezonden. Hopelijk valt er een serieuze appel uit de kast.”

Van Hecke kijkt daarvoor niet alleen naar goudhaantje Thimo Willems. “Van Thimo had ik wel verwacht dat hij een schone koers zou winnen dit jaar. Maar ik heb vertrouwen in de hele ploeg. Voor de lastige koersen kijk ik ook naar Thibaut Ponsaerts en Jorre Debaele. Het valt misschien niet op dat ze goed bezig zijn, maar als je aan eender wie in de caravaan van de Tryptique Ardennais gaat vragen: ‘ken je Debaele?’, gaat iedereen ja zeggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.