Preidler prolongeert Oostenrijkse tijdrittitel na spannende strijd met Brändle
foto: Sirotti
zaterdag 30 juni 2018 om 08:47

Preidler prolongeert Oostenrijkse tijdrittitel na spannende strijd met Brändle

Georg Preidler heeft zijn Oostenrijkse tijdrittitel met succes weten te verdedigen. De 28-jarige renner van Groupama-FDJ wist na een spannend gevecht Trek-Segafredo-renner Matthias Brändle vier seconden achter zich te houden. Felix Großschartner mocht namens BORA-hansgrohe als derde man mee het eindpodium op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is voor Preidler de derde titel in zijn carrière. In 2015 wist hij zich – toen nog in dienst van Giant-Alpecin – voor een eerste maal te kronen tot tijdritkampioen van Oostenrijk. Hij komt nu op gelijke hoogte met Brändle, die zich in 2013, 2014 en 2016 ’s lands beste tijdrijder mocht noemen.

Op Twitter liet Preidler op niet mis te verstane wijze weten blij te zijn met de overwinning.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2018 09:32
Brandle heeft toch duidelijk betere resultaten in hoed bezette tijdritten. Opvallend dat ie dan de helft van de jaren door preidler geklopt wordt
30 juni 2018 12:26
Zal wel met het parcours te maken hebben. Preidler komt beter heuvels en bergen over en die vindt je nogal snel in Oostenrijk. Brandle heeft meer baat bij een vlak parcours.
30 juni 2018 19:31
Beetje flauw dat ze dan de helft van de keren een tijdrit ontwerpen waarbij niet de beste tijdrijder wint. In Oostenrijk mogen dan veel bergen zijn, de meeste wegen gaan door dalen en vooral in het bredere vlakkere donau dal.
De wegrit regelmatig voor de klimmers lijkt me prima. Maar hoop dat het bij de tijdrit niet zo flauw wordt als rio en wk Noorwegen. Teveel om froome en klassement mannen die bekender zijn aan te trekken. En daarmee worden de meeste andere echte tijdrit toppers op achterstand gezet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.