Price-Pejtersen raakt Deense titel kwijt door diskwalificatie, tijdritgoud voor Skjelmose
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 juni 2024 om 22:13

Price-Pejtersen raakt Deense titel kwijt door diskwalificatie, tijdritgoud voor Skjelmose

Update Net als in Nederland is ook het Deens kampioenschap tijdrijden uitgedraaid op een secondenspel. Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious) wist vrijdagavond in Herning namelijk het goud te winnen door Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) met het minimale verschil van één seconde. Tot Price-Pejtersen na afloop gediskwalificeerd werd wegens het rijden op de stoep.

Bij het eerste tussenpunt was Asgreen nog de snelste, maar daar waren de verschillen nog klein. Het moest namelijk gebeuren over in totaal 41,3 kilometer. Bij het tweede tussenpunt (na ruim 28 kilometer) waren de verschillen al een stuk groter. Daar had Price-Pejtersen een voorsprong te pakken van 15 seconden op Asgreen en op Skjelmose.

In de laatste 13 kilometer werd het nog spannend, want Skjelmose kwam nog gevaarlijk dicht bij Price-Pejtersen. Aan de finish bleek het verschil tussen de twee slechts één luttele seconde, in het voordeel van de jongeling van Bahrain Victorious. Asgreen (Soudal Quick-Step) verloor 25 seconden en pakte daarmee het brons, voor Mikkel Bjerg (UAE Emirates).

UPDATE
Tot na de finish opeens duidelijk werd dat Price-Pejtersen tijdens zijn tijdrit een gedeelte over het fietspad gereden had, langs de grote weg. Dat werd ook gevangen op beeld, waarna de jury besloot om Price-Pejtersen te diskwalificeren en zijn gouden medaille af te nemen. Daarop werd Skjelmose uitgeroepen tot Deens kampioen tijdrijden: Asgreen en Bjerg mochten mee het podium op.

Bekijk hier de beelden van het incident


Goud voor Emma Norsgaard
Emma Norsgaard (Movistar) was in Herning de snelste bij de vrouwen op de tijdrit. Zij legde de 26,7 kilometer lange chrono veel sneller af dan Rebecca Koerner (Uno-X Mobility) en Alberte Greve (Lotto Dstny). Zij volgden op meer dan dertig seconden van de winnares.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.