Price-Pejtersen wint tijdrit in Olympia’s Tour, Johansen herovert geel
foto: Alex Whitehead/SWpix.com/BettiniPhoto©2017
zaterdag 15 september 2018 om 17:19

Price-Pejtersen wint tijdrit in Olympia’s Tour, Johansen herovert geel

Dubbel succes voor ColoQuick in Olympia’s Tour. De Deense Continental-formatie zag Johan Price-Pejtersen de tijdrit winnen door Edoardo Affini te kloppen en Julius Johansen het geel heroveren door genoeg tijd terug te pakken op Marten Kooistra.

In de ochtendetappe zou Olympia’s Tour niet gewonnen worden. In de middagetappe – een individuele tijdrit-  zou de ronde daarentegen wel eens beslist kunnen worden. Leider Kooistra had in de 9,3 kilometer lange tijdrit een voorsprong van dertien seconden te verdedigen op zijn naaste concurrent Van den Berg en zeventien seconden op een handvol andere renners.

Mobach zet scherpe tijd
Jarno Mobach zette als vroege starter een eerste richttijd neer voor de andere tijdritkanonnen. Met een tijd van 10 minuten en 47 seconden was hij één van de eerste coureurs die onder de elfminutengrens dook. Thymen Arensman beet zijn tanden erop stuk. Hij was aan de meet zeven seconden langzamer. Gerben Thijssen maakte het nog spannender; hij kwam slechts een seconde te kort.

Price-Pejtersen de snelste
Een Deen was vervolgens de eerste renner die onder de tijd van Mobach dook. Johan Price-Pejtersen verscherpte de beste tijd met negentien seconden. Deze tijd was zelfs voor Affini te veel van het goede. Hij kwam drie seconden tekort.

Johansen neemt trui over van Kooistra
Daarna was het wachten op de klassementsrenners. Van de klassementsrenner bleek Johansen de beste te zijn. De Deen eindigde op een derde plaats in de daguitslag en pakte daarmee liefst 49 seconden terug op leider Marten Kooistra; meer dan genoeg om de trui over te nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.