Primoz Roglic: “Alejandro was gewoon de beste”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 19:10

Primoz Roglic: “Alejandro was gewoon de beste”

Primož Roglič moest op weg naar Mas de la Costa weliswaar de etappewinst laten aan Alejandro Valverde, maar de Sloveen pakte wel kostbare seconden op Miguel Ángel López. Hoewel die weer de rode trui veroverde, naderde Roglič hem in het klassement tot op zes tellen.

“Het was een korte, zware, maar prachtige klim”, reageerde Roglič na de finish. “Deze aankomst is geknipt voor Valverde. Ik heb laten zien dat ik op deze aankomsten ook uit de voeten kan, maar Alejandro was gewoon de beste. Ik ben erg blij met mijn tweede plaats. Iedereen weet dat het lastig is om koersen te winnen zonder ploeg, maar wat de jongens vandaag hebben laten zien was klasse. Ze waren echt sterk. We staan er prima voor.”

Het duurde een lange tijd voordat er een kopgroep wegreed in de etappe naar Mas de la Costa, maar al aan de voet van de slotklim werden de laatste vluchters ingelopen door de manschappen van Roglič. Onder anderen Sepp Kuss en George Bennett joegen het tempo de hoogte in. Roglič stelde zijn ploegmaats niet teleur en nam aan de finish belangrijke seconden terug op de nieuwe rode trui Miguel Ángel López.

Jumbo-Visma zag ook Bennett opschuiven naar de top-10. Na zeven etappes staat de renner uit Nieuw-Zeeland achtste. “Vandaag zag ik een sterke ploeg”, zei Bennett. “Vooral de jonge jongens waren erg sterk. Dit is mooi om te zien en geeft vertrouwen. Zeker na wat we de afgelopen dagen doormaakten met de vele valpartijen, alle schaafwonden en de opgave van Steven. Nu is het zaak om Primož in deze positie te houden tot aan de tijdrit komende dinsdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.