Primoz Roglic droomt van Tourzege: “Komende jaren mijn grote doel”

zaterdag 16 maart 2019 om 11:37
Primoz Roglic droomt van Tourzege: “Komende jaren mijn grote doel”

foto: Cor Vos

Primož Roglič bezet momenteel de derde plek in Tirreno-Adriatico, waarin hij zijn sterke vorm uit de UAE Tour lijkt te kunnen doortrekken. In de Emiraten pakte hij alweer zijn vijfde eindzege in een rittenkoers, sinds hij zich in 2016 voegde bij – toen nog – LottoNL-Jumbo. Binnenkort doet hij een gooi naar de winst in de Giro d’Italia, maar ook droomt hij al hardop van de Tour de France.

“De Tour de France is veruit de belangrijkste wedstrijd in het wielrennen. Ik streef nu het allerhoogste na, dus dat betekent dat de eindzege in de Tour de komende jaren mijn grote doel wordt. Dat is een droom en momenteel is het dusdanig realistisch dat ik ervoor kan gaan”, zegt Roglič in De Telegraaf. Vorig jaar greep hij bij zijn tweede Tourdeelname al nipt naast het podium.

Voor het zover is moeten er nog wel de nodige stappen worden gezet, beseft ook de Sloveen. Daarom richt hij zich dit seizoen op de Giro, waarin hij de absolute kopman is van Jumbo-Visma. “Ik moet nog veel leren. Deze Tirreno is ook weer zo’n tussenstation. Iedere dag van voren leer ik onder andere beter omgaan met het leiderschap in de ploeg.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.