Primoz Roglic: “Geweldige dag voor het Sloveense wielrennen”

vrijdag 6 september 2019 om 20:09
Primoz Roglic: “Geweldige dag voor het Sloveense wielrennen”

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft vandaag prima zaken gedaan in de Vuelta a España. In de strijd om de rode trui pakte hij samen met landgenoot Tadej Pogačar tijd op de concurrentie, waarna hij niet meer aandrong om de etappezege op Los Machucos. Daarmee was het Sloveense feest compleet.

“Het was een heel lastige dag vandaag met een supersteile slotklim”, blikte Roglič terug op de rit naar Los Machucos, waar de stijgingspercentages zo nu en dan opliepen tot ver boven de twintig procent. “Bovendien een geweldige dag voor het Sloveense wielrennen. Ik begin me steeds beter te voelen. We moeten de focus blijven houden, dan maken we een goede kans. Weer een dag minder tot de finish in Madrid, maar er komen nog genoeg lastige dagen aan.”

Naar boven geschreeuwd
Ploegleider Addy Engels was blij dat het kopman Roglič lukte een gat te slaan naar de tegenstand ondanks de zwaarte van de slotklim. “Primož heeft al getoond dat hij de beste tijdrijder is. Nu bewijst hij ook tot de betere klimmers te behoren. Het is super om te zien dat hij nog meer tijd pakt op zijn concurrenten. De spanning was groot in de ploegleidersauto. We hebben hem echt naar boven geschreeuwd.”

“Dat Roglič deze etappe aan Pogačar gunde, zie ik graag. We hebben namelijk één groot doel hier. Daarom is de tijdwinst belangrijker dan de ritzege. Madrid is nog ver, maar we doen nu heel goede zaken. De ploeg was vandaag wederom in orde”, aldus Engels.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.