Primož Roglič heel blij na tweede plek: “Ik had dit niet verwacht”
foto: Marcel Koch
vrijdag 6 mei 2016 om 18:33

Primož Roglič heel blij na tweede plek: “Ik had dit niet verwacht”

Primož Roglič mag de verrassing van de dag genoemd worden in de Giro d’Italia. De Sloveense klimmer van LottoNL-Jumbo snelde naar de tweede plaats achter Tom Dumoulin in de openingstijdrit door Apeldoorn. Hij liep de roze trui mis op twee honderdste van een seconde. “Ik had dit niet verwacht”, vertelt hij na de rit tegen WielerFlits.

Beste dromen
“Ik ben heel blij”, gaat de 26-jarige Sloveen verder. “Aan het einde was het heel close, maar toch ben ik heel, heel blij”, aldus Roglič. “Natuurlijk is het jammer, maar dit had ik zelfs niet verwacht in mijn beste dromen.” Door zijn tweede plaats is Roglič morgen in de etappe van Arnhem naar Nijmegen wel de gelegenheidsdrager van de rode puntentrui, aangezien Dumoulin – die eveneens leider is in het puntenklassement – in het roze start.

Het interview met Roglic is in het Engels. Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2016 18:36
Sympathieke en rustige renner, hopelijk gaat hij ons nog verrassen komende weken.
6 mei 2016 18:37
Deze man gaat nog meedoen om een etappeoverwinning en is denk ik de perfecte knecht voor kruijswijk
6 mei 2016 18:38
Sympathieke reactie en vooral een jongen die compleet verrast is door z'n eigen prestatie.
6 mei 2016 18:39
Wat een spraakwaterval.:)
Maar wel onwijs snel. Wist niet wat ik zag toen hij meteen al aan kwam rijden toen zijn voorganger (Stacchiotti) pas net de Josbocht doorging.
6 mei 2016 18:43
Hoop echt heel erg voor hem en voor TLJ dat hij in etappe 6 iets van 1 sec pakt op dumoulin.

Begrijp me niet verkeerd, ben superblij voor Tom. Maar ik gun die trui hem enTLJ ook heel erg gezien het minimale verschil vandaag
6 mei 2016 18:45
@musvdmaasstad:
Jij gunt het een Sloveen meer dan een Nederlander? Ik vind dat toch altijd wel raar, alleen omdat ie voor een Nederlandse ploeg rijdt.
6 mei 2016 18:50
Mooie vent, jammer dat er geen twee winnaars mogen zijn ;)
6 mei 2016 18:50
@rhohan, als ik voor Ajax ben juich ik toch ook voor Younes en niet voor Luuk de Jong?
6 mei 2016 19:00
Een voetbalclub valt niet te vergelijken met een wielerploeg. Ik ben in het wielrennen vooral fan van bepaalde renners en voor welke ploeg ze rijden is niet echt boeiend.
6 mei 2016 19:02
Rare jongens die Maasstedelingen. Wel top gereden van Roglic: gelukkig deed hij vandaag zijn voornaam geen eer aan.
6 mei 2016 19:03
Klasbak!
6 mei 2016 19:13
@Rhohan Gelukkig is jouw mening niet de maat der dingen en bepaalt ieder lekker voor zich of hij het wel of niet relevant vindt (!) voor welke ploeg iemand rijdt :)

On-topic: Ben benieuwd wat deze jongen verder in petto heeft deze ronde. Vandaag had niemand hem toch verwacht.
6 mei 2016 19:24
Rhohan, ik kan toch ook zeggen dat ik fan ben van bepaalde renners en niet naar nationaliteit kijk? Wie heb je liever dat PR wint terpstra of vanmarcke? Ik ben fan van TLJ en van een aantal renners. Het hoeft voor mij niet perse een NLer te zijn hoor. Ik gun het Tom zeker, maar roglic had ik ook heel leuk gevonden. Enkel heeft een verassende uitslag in dit soort gevallen de persoonlijke voorkeur bij mij (bergop zou ik het gaver vinden als tom wint ipv roglic bijv)
6 mei 2016 19:33
ik houd vooral van een mooie wedstrijd een nederlander die het goed doet is dan de kers op de taart maar een mooie cours is voor mij het belangrijkste
6 mei 2016 19:34
@rohan

ken je het woord "OOK"?

Ik zeg toch dat ik blij ben voor tom.

En TLJ is mijn favoriete ploeg. Dus dan is het toch niet zo raar dat ik hoop dat hij in etappe 6 de trui pakt?
6 mei 2016 19:35
@Rhonan Dumoulin pakt anders toch weer de trui in de tijdrit dus wat maken die paar dagen nou uit? Nationalist of niet het maakt mij geen reet uit wie hem nu heeft over 1 week. Dumoulin's giro is al weer bijna helemaal geslaagd.
6 mei 2016 19:39
Van Roglic heb ik eigenlijk nog geen idee of ik er fan van ben en wat soort renner het precies is maar dat hij de 10km zo goed beheerst terwijl hij als klimmer te boek staat doet in ieder geval vermoeden dat we er nog het een of ander van horen gaan > straks staat ie ineens op 8 tourzeges terwijl wij allemaal een motortje in de fiets hebben...
6 mei 2016 19:54
Ben heel benieuwd hoe hij het verder doet deze ronde. Als hij het ook goed doet in de volgende tijdrit en de eerste bergetappes, ben ik benieuwd wie er hoger staat: Kruijswijk of Roglic. En benieuwd hoelang Kruijswijk dan nog kopman blijft.
6 mei 2016 19:56
Als die morgen 2 plekken voor dumoulin eindigt, bonis en tijdverschillen daargelaten, heeft die het roze ook denk ik toch?
6 mei 2016 20:08
Nee. Of hij moet de sprint winnen. Of bij de eerste drie.
6 mei 2016 20:25
Hou het dan gewoon lekker voor je...
6 mei 2016 20:32
@Nasibal
Sorry... maar ik word een beetje moe om elke keer als er een nieuwe renner doorbreekt te horen dat hij !misschien best wel eens! doping kan gebruiken.

Ik herinner me nog de mensen die bij Alaphilipe zeiden dat ie voor het einde van het jaar nog gepakt ging worden op doping... kom op mensen laten we dit nou een keer NIET doen!!!

@Jarmo
Dankje!
6 mei 2016 20:45
Jammer, mijn post wordt anders geïnterpreteerd dan bedoeld. Juist omdat ik een gevoel had dat 100% tegengesteld is aan mijn vermoeden wilde ik dit even delen. Ik zat hier mee. Die discussie die ik nu aanzwengel wil ik zelf ook niet, exact om de redenen die WCEendt stelt. Dat wat hij zegt juist is hoe ik er zelf ook in sta is denk ik al op meerdere plekken op dit forum te zien geweest.

Tegelijk snap ik zelf ook wel dat de kans op misintepretatie en vervelende discussies natuurlijk groot was, dus ik heb mijn post verwijderd. Excusez moi, had het inderdaad lekker voor mezelf moeten houden.
6 mei 2016 20:56
Foei Nasibal, ook jij dient je hier als klapvee te gedragen en niet tegen de goed-nieuws-show die wielrennen moet zijn in te gaan!
6 mei 2016 21:00
Laten we vooral ook niet te hard van stapel lopen, deze prestatie is geweldig en zijn positie is iets beter als die van Kruijswijk op dit moment maar dat zegt natuurlijk heel weinig.
Ik acht de kans groot dat Roglic dit wel even kan volhouden en dat hij bijv Bergop(niet meteen het hooggebergte) met types als Chaves en Valverde mee kan doen om de winst, maar dat maakt je natuurlijk niet meteen een klassementsrenner.
Wel primoz natuurlijk dat Kruijswijk nu nog even in de luwte zijn ding zal kunnen doen op deze manier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.