Roglic: “Het was niet mijn beste dag, ook niet mijn slechtste”

zondag 26 mei 2019 om 19:34

Primoz Roglic kon na afloop van de vijftiende etappe zijn tijdverlies op de concurrentie relativeren. De kopman van Jumbo-Visma verloor veertig seconden op Vincenzo Nibali en Richard Carapaz, nadat de Sloveen in de finale pech kende én viel in de afdaling. “Het was niet mijn beste dag, maar ook niet mijn slechtste”, zegt Roglic tegen de pers, waaronder WielerFlits.

“Uiteindelijk kan ik wel blij zijn. Ik had een probleem met mijn voorste derailleur, dus moest ik wel wisselen van fiets. Ik had een andere fiets, dus alles was een beetje anders”, aldus Rogla, die dertig kilometer voor de finish de fiets van Antwan Tolhoek overnam.

Op de slotklim naar Civiglio trokken Nibali en Carapaz ten aanval. Roglic verloor daar wat tijd. “Ze gingen hard, maar ze waren op de top niet heel ver voor”, blikt hij terug. In de afdaling ging het wel mis, Roglic kwam ten val. “Ik ging iets te hard de bocht in, maar ik ben blij dat ik er zo uit ben gekomen. That is not a big deal.”

Over de concurrentie kan en wil Roglic niet te veel kwijt. “Wat kan ik zeggen? We hebben nog een week te gaan. Het gaat goed met mij na de val, ik ben blij dat ik gefinisht ben en kijk uit naar de rustdag. Ik heb wat bloed in mijn gezicht, maar het is niet heel erg. Gelukkig fiets ik niet met mijn gezicht.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.