Primoz Roglic: “Ik denk dat ik de Tour de France ga rijden”

maandag 28 oktober 2019 om 11:46
Primoz Roglic: “Ik denk dat ik de Tour de France ga rijden”

foto: Cor Vos (archief)

Primož Roglič denkt dat hij zich volgend jaar gaat richten op de Tour de France. Dat heeft de Sloveense kopman van Jumbo-Visma gezegd tegen Marca. “De parcoursen van de Giro en de Tour zijn al bekend, maar ik heb ze nog niet goed kunnen bestuderen. Ik hou van beide rondes, maar ik denk dat ik in Frankrijk zal rijden”, aldus Roglič.

“Ik weet nog niet zeker wat het programma gaat zijn. We moeten het goed bestuderen op de bijeenkomsten die we straks hebben met de ploeg in Girona of Alicante”, zegt Roglič. Met de komst van Tom Dumoulin is het klassementsblok van Jumbo-Visma versterkt, wetende dat ook Steven Kruijswijk nog ambities heeft. Manager Merijn Zeeman sprak al van een grote puzzel, nu in de Giro veel meer tijdritkilometers zijn opgenomen dan in de Tour.

Dat er slechts een tijdrit in de Tour de France zit, doet Vuelta-winnaar Roglič niet veel. “Dat is de twintigste etappe, de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles, waar ik grote verschillen kan maken”, blikt hij vooruit.

“Ik zou het leuk vinden om daarna op het podium te staan. Ik zou graag de gele trui daar aantrekken en die dan in Parijs dragen. Toen ik zag dat ze de tijdrit op de laatste echte racedag hadden staan, was ik erg blij. Maar we moeten stap voor stap kijken. Ik heb de Tour nog maar twee keer gereden en moet nog voorzichtig zijn.”

Olympische Spelen
Kort na de Tour staan ook nog de Olympische Spelen, bijna gemaakt voor klimmers, op het programma. “Ik moet erkennen dat er niets is zoals de Tour de France. Mijn eerste doel is om mij daarop te concentreren”, aldus de Sloveen. “Wat ik wel weet is dat ik van alles wat je kan winnen, ik het liefst de gele trui zou winnen.”

Roglič reed afgelopen weekend het Saitama-criterium in Japan, in de buurt van het olympische parcours. “Mij is verteld dat het extreem moeilijk is”, zegt Roglič. “Daarom wil ik nog niet naar huis, want ik wil de route eens rijden. Het zal ongetwijfeld een van mijn grote doelen worden voor 2020.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair